Az implantátumok szerepe a mai fogpótlásban

pexels-cottonbro-studio-6502305-1200x800.jpg

Az orvostudomány majd fél évszázados tapasztalattal rendelkezik a fogbeültetés terén, így az implantációs beavatkozás korszerű és szinte kockázatmentes, biztonságos eljárás, amelynek 98,%-át sikeresen végzik el a szakemberek.

Az implantátum fix fogpótlási megoldás sorvégi foghiány vagy olyan többszörös sorközi foghiány esetén, amikor több, egymás melletti fog hiányzik, és a hiányt határoló pillérfogak olyan távol helyezkednek el, hogy híd készítése nem javasolt, továbbá abban az esetben is, ha a teljes fogsor hiányzik.

A fogászati implantátum egy titánból készült mesterséges foggyökér (titán csavar), amely általában 7-14 mm hosszú, és képes helyettesíteni az elvesztett fog gyökerét, és a valódi foghoz hasonlóan kiválóan bírja a terhelést. A titán biokompatibilis anyag, amit az emberi szervezet teljes mértékben be tud fogadni, használata semmilyen szervezeti károsodáshoz nem vezet.

Az implantátum az állkapocsba kerül beültetésre, amelyre egy, a páciens szájához és fogaihoz alakított fogpótlás kerül (korona vagy híd), attól függően, hogy egy, vagy több hiányzó fogat kell pótolni.

A fogpótlás és az implantátum közé egy implantátum fejnek nevezett elem (felépítmény) kerül, ami általában csavar útján rögzül az implantátumban, amelyhez a korona szintén csavarral vagy ragasztás útján kapcsolódik. A koronához hasonlóan a felépítmény bármikor lecserélhető, ami az implantátumra vonatkozóan semmilyen következménnyel sem jár. A fogászati implantátumot beültetése után a csont körülbelül 3-4 hónap alatt fokozatosan növi körbe az implantátumtestet, ami ezáltal elnyeri a fogpótláshoz szükséges stabilitását.

 

Az implantátum előnyei

Amennyiben csak egy vagy néhány fog hiányzik, az implantátum beültetése azért is optimális választás, mert el lehet kerülni, hogy a szomszédos fogakat le kelljen csiszolni, és azokra hidat kelljen építeni.

Az implantátum segít megőrizni az állkapocs csontját, mivel a csontot növekedésre stimulálja, ezáltal megakadályozza leépülését. A hagyományos műfogsor „mozgásával” szemben kényelmes érzetet biztosít, és nem terheli túl a még meglévő fogakat sem.

Az implantátum kivételesen tartós megoldás, hiszen jó esetben egy életre szól. Természetes kinézetű, mivel a fogpótlás nem csak stabilitásában és terhelhetőségében, de esztétikumát tekintve is élethűen hasonlít a páciens fogaihoz.

Mindezeknek köszönhetően a páciens visszanyeri eredeti rágóképességét, hangképzését és a fogsorával kapcsolatos komfortérzetét, és a tapasztalatok szerint az egészséges mosoly helyreállítása jelentősen növeli a páciensek önbizalmát is.

Ne várja meg, hogy a hiányos fogazat komoly problémákat okozzon, döntsön a megelőzés mellett! Magánklinikánkon empatikus hozzáállással – biztonságos és fájdalommentes módszerekkel készítünk Önnek fogpótlást – foglaljon időpontot online vagy telefonon!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika