Az éves nőgyógyászati szűrések fontosságáról

Az_eves_nogyogyaszati_szuresek_fontossagarol_FOKEP.jpg

Nem csak fodrászt, kozmetikust, fogorvost, de nőgyógyászt is igyekszünk jó hosszú időre választani. Mert ugye minek lecserélni, ha maximálisan elégedettek vagyunk vele? Olyan, mondhatni kényes területek ezek, amiknél a jóféle egymásra találás, a magas fokú bizalom és természetesen a szakmai felkészültség kulcsfontosságú tényező. Egy nőgyógyász esetében ez különösen igaz, mert – kortól függetlenül – még az éves rutinvizsgálat előtt is görcsbe rándul a hölgyek gyomra. Természetes reakció ez, hiszen egy olyan intim helyzetben találják minden alkalommal magukat, amihez a kölcsönös bizalom elengedhetetlen. Ezért is jó a nőgyógyászati magánrendelés, hiszen itt mindig ugyanaz a választott szakember fog megvizsgálni minket, vele konzultálhatunk a panaszainkról, és nagyobb eséllyel kaphatunk rövidebb időn belül hozzá fix időpontot, mintha csak egy állami rendelőintézet várójában várakoznánk… Ugyanakkor sokak számára az is döntő szempont abban, hogy inkább a magánorvosi rendelőkhöz térnek vissza újra s újra, hogy itt nagyobb eséllyel találkozhatnak csúcstechnológiai berendezésekkel, amikkel a vizsgálatok minősége is nagyban javulhat.

Az elengedhetetlen HPV szűrés

Panaszmentesen is érdemes legalább évente egyszer felkeresnünk a nőgyógyászunkat, hogy elvégeztessük az ajánlott szűrővizsgálatokat. A rendszeres ellenőrzéssel korán felismerhetőek a daganatos megbetegedések, a rendszeres HPV szűrés pedig lehetővé teszi akár a méhnyakrák korai felismerését is. A rákszűrést érdemes a menstruációs ciklus közepén elvégeztetni, vagyis a vérzést követő 10-22. napon. A menstruáció előtt és után pár nappal lehetnek olyan sejtek a levett mintában, amik megzavarhatják az eredményt. Mivel a HPV fertőzés sokszor nem okoz tünetet, és néha magától eltűnik a szervezetből, ezért semmiképp sem szabad úgy kezelnünk a problémát, hogy ha nem fáj, akkor nincs is ott. Végeztessük el a szűrést mielőbb!

Az emlődaganat korai felismerése

De nem csak a HPV szűrés miatt jó évente megejteni egy alapos nőgyógyászati vizsgálatot. Évente több ezer nőnél diagnosztizálnak emlődaganatot is, ami szintén halálos lehet. Az időben felfedezett mellrák azonban általában sikerrel kezelhető, éppen ezért is fontos, hogy ilyen típusú szűrővizsgálaton is rendszeresen részt vegyünk. Azok pedig, akik a magasabb kockázatú csoportokba tartoznak – akiknek például a családjukban, anyai ágon előfordult már emlőrák – nemcsak ajánlott, hanem kötelező is a rendszeres ellenőrzés.

Ne halogassa tovább, jelentkezzen be még nőgyógyászati magánrendelésre! Hozzáértő szakembereink várják Önt.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika