Az érelmeszesedést nem lehet varázsütésre megszüntetni

blood-gc889dc559_1920.jpg

Nem csak itthon, hanem világviszonylatban is a szív- és érrendszeri megbetegedések vezető haláloknak számítanak. Bizonyos rizikófaktorok megtöbbszörözhetik a különféle szív- és érrendszeri rendellenességek kialakulásának esélyét, így sok esetben a korai halálozásért is egy szívinfarktus, stroke vagy valamilyen szívelégtelenség tehető felelőssé.

Nem csoda tehát, hogy a téma kapcsán számos tévhit kering a köztudatban. Sokan hiszik például azt, hogy az érfallerakódások mindenféle csodaszerrel kezelhetőek, sőt, maga az érelmeszesedés is gyógyítható azáltal, ha megtisztítjuk az érrendszert a plakkoktól. Mielőtt még bárki beleásná magát ezeknek az olykor komoly mellékhatásokkal járó tisztítókúráknak a mibenlétébe, fontos kihangsúlyoznunk, hogy a hosszú évek, sőt évtizedek alatt kialakult érelmeszesedést nem lehet csupán varázsütésre megszüntetni. Tehát tudományosan sincsenek alátámasztva a különféle gyors értisztítási „házi” módszerek, amikkel pikkpakk kipucolhatnánk az érrendszerünket. A szó legalapvetőbb, legkézenfekvőbb értelmében az, hogy értisztítás nem létezik.

Az érelmeszesedés folyamatát ugyan gyógyszeres kezeléssel lassítani lehet, de mint más betegségek esetében, itt is a prevencióra kell a fő hangsúlyt fektetni. Vagyis mielőbb ajánlott kiiktatni az érelmeszesedés kialakulásáért felelős káros életvitelbeli tényezőket, majd ezután/emellett érdemes érsebészeti szakorvossal is konzultálni arról, hogy milyen vitaminok, ételek, fűszerek, gyógynövények lehetnek még segítségünkre abban, hogy megakadályozzuk vagy lassítsuk a plakkok képződését az artériák falán.

 

Melyek az érelmeszesedés kockázati tényezői?

  • a túlsúly;
  • a magas koleszterinszint,
  • a mozgásszegény életmód;
  • a dohányzás;
  • a magas vérnyomás.

A fokhagyma jót tehet a szívnek, az artériáknak

Az érelmeszesedés megelőzésében, illetve érszűkület esetén érdemes lehet magas C-vitamin tartalmú, érfalerősítő gyógynövényeket fogyasztani valamilyen formában. A csipkebogyó például javíthatja a vérkeringést, és ízletes – kicsit fanyar, de finom – tea készíthető belőle. A galagonya komplex szíverősítő és szívnyugtató hatású gyógynövényként van számon tartva, míg a fehér fagyöngyöt potenciális vérnyomáscsökkentő – és szabályozó növényként ismeri a népi gyógyászat. A fokhagymáról is régóta tudni vélik, hogy nagyon jót tesz a vérrendszer és szív egészségének, ráadásul gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásai is ismertek.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika