Anyajegyszűrés – a legjobb újévi fogadalom

borgyogyaszati-maganrendeles-szombat-vasarnap-is_edit.jpg

Anyajegyei mindenkinek vannak, azonban bizonyos embereknél sokkal több és nagyobb kiterjedésű anyajegyek jelennek meg, mint másoknál. Ilyen esetben fontos, hogy odafigyeljünk az egyes anyajegyek kinézetére, azok változásaira, valamint rendszeres szűrővizsgálatokon vegyünk részt.

 

Miért fontos az anyajegyszűrés?

Az anyajegyekkel járó legnagyobb veszély a melanoma kialakulásának kockázata, azonban mint minden daganatos betegség esetén, megfelelő szűrővizsgálatokkal időben felismerhető a baj, így a gyógyulás esélyei is nagyban növelhetők. Éppen ezért fontos, hogy anyajegyeinket otthoni önellenőrzések során rendszeresen vizsgáljuk, ugyanakkor időnként szakorvosokkal is megnézessük, vagy eltávolíttassuk a problémásabb bőrelváltozásokat.

 

Mikor fontos orvoshoz fordulni?

  • Amennyiben megváltozik az anyajegy színe, formája.
  • Amennyiben a korábbinál eltérő módon kiemelkedik a bőr felszínéből, illetve hirtelen növekedésnek indul.
  • Amennyiben vérezni kezd, vagy éppen fekélyes lesz.

 

Anyajegy eltávolítása szakorvos által

Az anyajegyek eltávolítása több módszerrel is történhet, azonban az orvosszakmailag elfogadott egyetlen módszer a szikés eltávolítás.

A szikés anyajegy eltávolítás menete:

  • Amennyiben pigmentes anyajegyekről van szó, szikével történő sebészeti beavatkozást kell végezni, majd a kivágott szövetet szövettani vizsgálatra kell küldeni.
  • Bármely melanomagyanús anyajegyet a környező bőrfelülettel együtt kell kimetszeni. Az eljárás nagyjából húsz percet vesz igénybe, és helyi érzéstelenítéssel elvégezhető.
  • A varratszedés néhány héttel a beavatkozás után történik.

 

Anyajegy eltávolítás esztétikai okokból

Természetesen mindemellett lehetséges az egyes anyajegyek esztétikai okokból történő eltávolítása is, azonban fontos tudni, hogy egy alkalommal legfeljebb három-négy darab kimetszése javasolt.

Anyajegyek gyakorta jelentkezhetnek az arcon, illetve a dekoltázs területén is – ilyen esetben nem egyszer kérik a páciensek a bőrelváltozások eltávolítását. A beavatkozás előtt ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a nagyobb anyajegyek után nagyobb hegek is maradhatnak, így az esztétikai eredmény nem kis mértékben függ attól, hogy mekkora gyakorlattal rendelkező szakorvost választ az ember.

Úgy érzi, itt az ideje az anyajegyszűrésnek, vagy éppen anyajegy eltávolításhoz keres nagy tapasztalattal rendelkező, körültekintő szakorvost? Jelentkezzen be rendelésünkre online, egyszerűen!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika