Anyajegy – szépségpötty vagy bőrprobléma?

Marilyn_Monroe_impersonator_9208416950.jpg

Bár a populáris kultúra, a magazinok és a hollywoodi filmek hozzászoktattak minket a gondolathoz, hogy a szépség egyenlő a hibátlan bőrrel, ez egyáltalán nincs így, hiszen a leggyönyörűbb embereket sokszor hibáik teszik azzá. Az anyajegyeken sincs mit szégyellni, akár sok van belőlük, akár kevés, akár nagyok, akár kicsik, azonban minden esetben fontos a rendszeres ellenőrzésük, és bizonyos esetekben anyajegy eltávolításra is szükség lehet.

 

A szépség relatív

A szépségideál korszakról korszakra változik, és persze tájegységenként is eltérő lehet. Voltak korok, amikor a teltség a gazdagság szimbóluma volt, így minél testesebb volt valaki, annál vonzóbbnak számított, ugyanakkor a másik véglet szerint az elmúlt évtizedekben éppen a kifejezetten vékony testalkat volt a hőn áhított ideál. Nemrégiben azonban mintha fordulna a kocka, hiszen a különböző divatlapok és márkák próbálják a különbözőségekre felhívni a figyelmet – így van ez a bőrrel is.

 

Az anyajegy mint bőrhiba?

Noha sokan tapasztalták gyerekkorukban, hogy szeplősségük miatt csúfolták őket, esetleg anyajegyeik miatt érezték kevésbé szépnek magukat, egyre több címlapról köszönnek vissza a gyönyörűbbnél gyönyörűbb, különleges bőrű nők és férfiak. És valóban, nem szabad minden anyajegyet bőrhibának tekinteni – viszont, ha anyajegyesebb a bőrünk, esetleg korábban nem látott elváltozást figyelünk meg rajta, érdemes lehet orvossal is megvizsgáltatni a kérdéses területet.

 

Anyajegyeltávolítás egyszerűen

Bár nem kevés híresség büszkélkedhet különleges szépségpöttyel (elég csak Madonnára, Cindy Crawfordra vagy éppen Marilyn Mondroe-ra gondolni), bizonyos anyajegyek melanoma kialakulására is utalhatnak. Anyajegyes bőrrel ajánlott visszafogni a napozást, kerülni a szoláriumozást, és sűrűbben megvizsgálni bőr környékét.

A melanóma a bőrdaganatok legelterjedtebb fajtája, azonban rendszeres szűrővizsgálatokkal még időben kiszűrhető. Noha leggyakrabban negyven év felett figyelhető meg, korábban is előfordulhat bármely testrészen. A gyanús vagy melanóma kialakulására érzékenyebb, nagyobb anyajegyeket érdemesebb mihamarabb eltávolítani.

 

Így vizsgálja saját anyajegyeit!

Természetesen, mindenki saját maga is figyelemmel kísérheti anyajegyeit. Fontos odafigyelni a meglévő anyajegyek színére – amennyiben az egyenletes szín megváltozik, barnás, feketés, esetleg, kékes vagy pirosas árnyalatok is megjelennek az anyajegyen, mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Ugyanilyen gyanús lehet, ha az anyajegyek kiterjedtebbek kezdenek lenni, határuk megváltozik, aszimmetrikus lesz, esetleg jobban kiemelkednek a bőr felszínéből, mint korábban. Amennyiben az egyes anyajegyek könnyebben kisebesednek vagy vérzékenyek lesznek, szintén érdemes szakemberrel megnézetni őket.

Úgy érzi, itt az ideje a szűrővizsgálatnak vagy anyajegy eltávolításra jelentkezne? Foglaljon időpontot sebészeti magánrendelésünkre online felületünkön!

 

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika