A szemölcseltávolítás két leggyakoribb eljárása

pexels-andrea-piacquadio-38812471.jpg

A szemölcseltávolításnak számos módszere ismert, az, hogy a szakorvos melyik mellett dönt mindig a szemölcs típusától, nagyságától, illetve elhelyezkedésétől függ. A két legismertebb, szinte teljes fájdalommentes megoldás, amit bőrgyógyászati magánrendelésünkön is alkalmazunk, az a modern lézeres szemölcseltávolítás, illetve a krioterápia, vagyis a hétköznapibb nevén ismert fagyasztásos módszer.
A szemölcsöket azért is célszerű eltávolítani, mert ezek nem csak esztétikai gondok, de jelentős mértékű diszkomfortérzetet vagy akár fájdalmat is okozhatnak.

Mivel számos szemölcstípus létezik (vírusos szemölcs, időskori szemölcs és a fibróma), ezek pedig kezelés nélkül, az idő előrehaladtával növekedhetnek és egyéb panaszokat is előidézhetnek, ezért ajánlott mielőbb megnézetni a még panaszmentes, de gyanús bőrelváltozásokat is.

 

Lézeres megoldás

Laikusként sokan nem, vagy csak kevéssé tudnak különbséget tenni a szemölcs és az anyagjegy között, pedig ez két teljesen különálló dolog. Ami talán mégis közös lehet bennünk, hogy egy anyajegy és egy szemölcs eltávolítása is hasonlóképpen zajlik, ha az lézeres megoldással történik. A lézeres technika lényege, hogy célzottan a szemölcsön történik, tehát egy rendkívül precíz eljárásról van szó, ami a szemölcs körüli ép részeket nem károsítja. Egy gyors, rutin sebészeti beavatkozásról van szó, de előzőleg mindenképp szakorvosi konzultációt igényel. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel zajlik, az eltávolítás után pedig az esetek többségében egy hegmentesen gyógyuló kisebb seb marad, ami 2-4 hét alatt begyógyul. A lézeres technika érgomolyagok, futószemölcsök eltávolítására is kiválóan alkalmas, mert a lézeres beavatkozás miatt az erek egyből lezáródnak, így nincs vérzés sem.

 

Fagyasztásos módszer

A másik leggyakoribb eljárás, a szemölcs fagyasztásos eltávolítása, ami ugyancsak szinte teljesen fájdalommentes, és legtöbbször hegesedés nélkül, könnyen gyógyul. A krioterápia módszer teljesen biztonságos, ezt is helyi érzéstelenítés mellett végzik. A fagyasztáshoz folyékony nitrogént használnak, ami a közel -200 Celsius fokos hőmérsékletével egészen a szemölcs gyökeréig képes hatolni, ahol elpusztítja a fertőzést okozó vírusokat, így a szemölcstől akár véglegesen is megszabadulhatunk. Ugyan a gyógyszertárakban is kapni szemölcs lefagyasztásához ajánlott termékeket, ezek sok esetben eredménytelenek, mert csak a szemölcs méretét képesek csökkenteni, de nem jelentenek végleges megoldást. Menjen inkább biztosa és kérje szakember segítségét a szemölcseltávolításban is! Jelentkezzen be bőrgyógyászat magánrendelésünkre online vagy telefonon!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika