A strandszezon réme: az intim fertőzés

A-strandszezon-mumusa-az-intim-fertozes_2_edit.jpg

Lassan előkerülhet a fiók mélyéről a fürdőruha, és ideje beszereznünk a megfelelő ápolást nyújtó, káros UV-sugárzás ellen védő naptejet is. Ahogy a meleg beköszöntével fokozottan odafigyelünk bőrünk egészségére – főleg ha strandra, vízpartra indulunk –, úgy kell gondolunk testünk „láthatatlan”, intim higiéniájára is.

A strandszezon nem csak a felhőtlen csobbanásból, a napozásból, a kikapcsolódásból áll. Sokaknak az egész nyarát meg tudja keseríteni, ha már a szezon legelején nem elég elővigyázatosak, és a strandról nem csak szép élményekkel, de makacs intim fertőzésekkel is távoznak.
Bakteriális vaginózis, e-coli okozta hólyaghurut és a különféle gombás megbetegedések, hogy csak a leggyakoribb problémákat említsük, amivel a hölgyek nyaranta gyakrabban keresik fel nőgyógyászukat. Jó ha felkeresik, hiszen így a megfelelő kezeléssel, esetleg célzott antibiotikumos kúrával viszonylag gyorsan és komplikációmentesen megszüntethetőek a kellemetlen nőgyógyászati panaszok. Viszont ha messzire elkerülik a nőgyógyászati magánrendelést, gondolván, majd elmúlik ez is magától, megnövelik a különféle komplikációk esélyét, plusz hiába is csitulnak a tünetek, a kikezeletlenül maradt fertőzés újra és újra visszatér majd. Nem csak nyáron, az év minden napján rizikófaktor lesz. Így hát nem éri meg kockáztatni, és ajánlatos már az első enyhébb tünetek megjelenésével megkeresnünk egy szakorvost.

A magunkon felejtett nedves fürdőruha potenciális veszélyforrás

A többség úgy gondolja, intim fertőzést a jéghideg vízben, vagy egy nem megfelelően karbantartott és tisztított medencében lehet elkapni. Ők sincsenek messze az igazságtól, mert valóban komoly egészségügyi kockázatai vannak annak, ha egy baktériumoktól hemzsegő medencében mártózunk meg. De nem csak a medencét, az egyre népszerűbb jacuzzit is meg kell említenünk, hiszen nem feltétlen kell ahhoz hideg víz, hogy az ember összeszedjen valamit. Mivel a strandolással szorosan együtt jár, hogy huzamosabb időn át rajtunk van a vizes fürdőruha, és tudnivaló, hogy a nedves közeg elősegítheti a kórokozók bejutását és megtelepedését, ezért a legtöbb probléma gyökere mégis a hosszan magunkon hagyott, nedves fürdőruha, és a nem megfelelő higiéniai szokások körül keresendő. Az csak ráadás, hogy vannak olyan nők, akik eleve jobban ki vannak téve a különféle fertőzéseknek, és érzékenyebben reagálnak minden ilyen helyzetre. Nekik fokozottan oda kell figyelniük.

Mit tehetünk a strandon, hogy elkerüljük az intim fertőzéseket?

  • Legyen nálunk váltás fürdőruha, hogy alkalom adtán a nedveset szárazra tudjuk cserélni.
  • Ne legyen rajtunk egész nap a vizes fürdőruha! Ha nem vagyunk éppen a vízben, de nincs nálunk cseredressz, legalább a fürdőruha alsót cseréljük le egy shortra.
  • Mindig zuhanyozzunk strandolás előtt/után!
  • Menstruáció esetén, főleg az erősebb napokon, ajánlatos lemondani a fürdőzésről.
  • Ha a menstruációnk és a strandolós napjaink egybeesnek, minél többször cseréljünk tampont (aranyszabály, hogy miután kijöttünk a vízből, lehetőleg azonnal távolítsuk el, és helyezzünk fel egy szárazat).
  • Kerüljük a silány minőségű műszálat tartalmazó fürdőruhákat!
  • Mindig a saját strandtörölközőnket használjuk!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika