A hasi ultrahang fajtái

ultrahang2.jpg

Módszertani értelemben egyféle hasi ultrahangvizsgálat létezik, amelynek segítségével pontos képet kaphatunk a belső szervek (máj,  epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, lép, húgyúti szervek, kismedence, petefészek, méh, prosztata, hasüregben futó nagyobb erek, nyirokcsomók) állapotáról, illetve a szervek kóros elváltozásairól.

A vizsgálat során láthatóvá válnak:

  • a szervek méretbeli változásai, szerkezeti eltérései, fejlődési rendellenességei és vérkeringése
  • a belek fala
  • a kövek, a tályogok és a gyulladásos megbetegedések
  • a ciszták, jóindulatú zsír- és izomdaganatok és rosszindulatú tumorok
  • a hasüregi folyadék.

Fontos tudni, hogy a gyomor- és bélrendszeri betegségek, továbbá a méh és a petefészek, illetve a prosztata teljeskörű vizsgálatára a hasi ultrahang nem alkalmas.

A hasi ultrahang szerepe

A rekeszizomtól a szeméremcsontig minden szervre kiterjedő hasi ultrahang-vizsgálat már egészen kis eltérések esetén is lehetővé teszi a panaszok okának diagnosztizálását és a betegségek korai felismerését.

A vizsgálat eredményéről a radiológus orvos már a helyszínen tájékoztatással és írásbeli lelettel tud szolgálni, de annak komplex értelmezése szakorvosi feladat.

A hasi ultrahang kiemelten javasolt hasi fájdalmak, puffadás, étvágytalanság, diszkomfortérzés, emésztési zavarok, vizelési és menstruációs problémák esetén, továbbá daganatos betegségek kontrollvizsgálataként.

Az eltérések, korai, tünetmentes stádiumban való felismerése, vagyis a szövődmények és betegségek megelőzése céljából a panaszmenes betegek számára évenkénti szűrővizsgálat ajánlott. Cukorbeteg páciensek részére a vizsgálat előtt kiemelten fontos a kezelőorvosuk előzetes tanácsát kikérni.

A hosszú várakozási idő elkerülése érdekében magánrendelőnkben a szombati napokon is elérhető a hasi ultrahang-vizsgálat, jelentkezzen be online vagy telefonos elérhetőségünkön a hét bármely napján!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika