A gyomortükrözés utókezelése és a teljes felépülési idő

belgyogyaszat_budapest_16_kerulet.jpg

A műtéti jellegű beavatkozás nélküli gyomortükrözés (gasztroszkópia) a nyelőcső, a gyomornyálkahártya és a nyombél esetleges elváltozásainak felismerésére szolgáló vizsgálat, amelynek során egy, a végén száloptikás kamerával és fényforrással felszerelt, hosszú, hajlékony csövet (endoszkóp) vezetnek a nyelőcsövön keresztül a testbe. A vizsgálat általában 5-10 percet vesz igénybe, kissé kellemetlen, de nem fájdalmas, utána a beteg (altatás esetén ajánlott kísérettel) hazamehet.

Altatásban történő gyomortükrözés vizsgálatot követően a páciensnek egy megfigyelő helyiségben kell feküdnie a teljes ébredésig, ezután egy óráig sem ételt, sem italt nem szabad fogyasztani. A Lidocain-érzéstelenítéssel végzett gyomortükrözéses vizsgálat után 5-10 percig, amíg hat az érzéstelenítő a torokban, nem szabad enni és inni. Mindkét esestben egy napig általában könnyű, pépes étel fogyasztása javasolt, a zsíros és fűszeres ételeket ajánlott kerülni.

Altatás esetén a vizsgálatot követő 24 órában ajánlott a pihenés, és az alkoholfogyasztást, a járművezetést,  gépkezelést vagy a fokozott fizikai aktivitást kerülni kell. A műtéti jellegű beavatkozás nélküli, érzéstelenítéssel végzett gasztroszkópia után nincs szükség különösebb odafigyelésre. Mindkét esetben a vizsgálat után a befújt levegő két irányban, felül és alul egyaránt távozhat, és, amíg ez nem történik meg, addig a hasban előfordulhat puffadás, vagy felfúvódásérzés. A nyelőcsőbe bevezetett cső miatt  egy-két napig fájhat a torok, vagy gyulladtnak érezhető, ez esetben sós vízzel való öblögetés ajánlott.

A gyomortükrözésnek nagyon ritkán előfordulnak olyan komolyabb szövődményei, mint a nyelőcső, a gyomor vagy a nyombél nyálkahártyájának átszakadása (perforációja), ami sürgős orvosi beavatkozást igényel. Ha a vizsgálat után vérhányás vagy tartós hányás, súlyos mellkasi vagy hasi fájdalom, sötét, szurokfekete széklet, légszomj, láz vagy bármilyen egyéb rendellenesség tapasztalható, akkor azonnal orvosi segítséghez kell fordulni.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb ember a beavatkozást követően néhány órával már teljesen jól érzi magát. A szövődmények elkerülése érdekében fontos, hogy a vizsgálatot megelőzően és utána is, mindenben kövessük az orvos utasításait, illetve, hogy megfelelő tájékoztatással szolgáljunk az esetleges gyógyszerérzékenységünkről vagy egyéb egészségügyi problémáinkról.

Magánklinikánkon gyomortükrözést rövid határidővel és altatásban is végzünk, barátságos környezetben, kiváló szakértelemmel várjuk pácienseinket, forduljon hozzánk bizalommal, jelentkezzen be hozzánk személyesen vagy telefonon!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika