A fogpótlás szerepe az emésztési folyamatok javításában

pexels-rodolfo-clix-9225111.jpg

A rágás során minden fognak megvan a maga szerepe, és csak a hibátlan fogsor tudja biztosítani a tökéletes rágást. Az elől lévő, vékonyabb fogak metszőfogak és szemfogak célja, hogy feldarabolják az ételeket, a hátul lévő, szélesebb őrlőfogaké pedig az ételek megőrlése, és annak emészthető állagúvá tétele. A rágás során az étel fokozatosan hátrébb kerül a szájban, és mikor eléri a megfelelő, emészthető állagot, a nyelőcsőbe jut, onnan pedig a gyomorba, ahol megemésztődik.

Fontos tudni, hogy már egy fog tartós hiánya is káros hatással lehet a többi fogunkra, a nyáltermelésünkre, a rágási képességünkre és az emésztésünkre.

 

A jó rágási képesség kiemelkedő fontossága

Az emésztési folyamat első és legfontosabb része a rágás, vagyis a szájüreg lényegében emésztőrendszerünk kapuját jelenti. Ha képesek vagyunk megfelelően megrágni az ételeket, a nyálmirigyek által végzett nyáltermelésünk kiegyensúlyozott lesz, ami segíti az elfogyasztott étel felőrlését és megemésztését, de fontos szerepet játszik a méreganyagok kiválasztásában, illetve a vírusok és baktériumok elleni védekezésben is.

Egy ember naponta átlagosan 1000-1500 ml nyálat termel, melynek 99,5 százaléka víz, ezért a megfelelő mértékű folyadékbevitel a nyáltermelés szempontjából is kiemelten fontos.

A foghiány miatt nem megfelelően megrágott ételt a gyomor sem tudja megfelelő módon megemészteni, ami gyomorbántalmakat és emésztési panaszokat okozhat: savasodáshoz, székrekedéshez, puffadáshoz, refluxbetegséghez vagy fekélyhez, végső soron daganatos betegségekhez vezethet.

Továbbá a nem megfelelően emésztett ételből a szervezetünk csökkent mértékben tudja csak kinyerni a fontos vitaminokat és tápanyagokat, ami hosszabb távon az immunrendszer gyengülését eredményezi, ami komoly negatív következményekkel járhat az egészségünkre nézve, hiszen szervezetünk így jóval kevésbé lesz képes védekezni a betegségek ellen.

A foghiány az emésztési problémákon túl az önértékelés csökkenéséhez vezethet, amelynek szintén sokrétű, negatív pszichológiai hatásai lehetnek.

Mindezek tükrében szeretnénk hangsúlyozni, hogy már egy fog hiánya esetén is kiemelten fontos orvoshoz fordulni a foghiány megoldása érdekében, hiszen a fogpótlással biztosíthatjuk fogaink optimális működését és esztétikai megjelenését.

Magánklinikánkon empatikus hozzáállással, korszerű technológiával és anyagokkal nyújtunk Önnek minőségi fogpótlási megoldásokat, jelentkezzen be hozzánk telefonon hétfőtől vasárnapig!

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika