A benőtt köröm nem „javul” meg magától

2024-04-02 by nposition
lab1.jpg

A benőtt köröm problémája többeket érint, mint az elsőre gondolnánk. Az eleinte még csak kellemetlenségként megnyilvánuló, szűk zárt cipők viselésekor jelentkező gond, rövid időn belül fájdalmasabb formát is ölthet. Olyannyira, hogy nem csak a cipőviselést, de a járást is megnehezítheti, sőt, a benőtt köröm körüli rész könnyen begyulladhat, megfelelő kezelés és óvatosság hiányában pedig akár el is fertőződhet.

 

Nem csupán egy esztétikai probléma

A körömbenövést leggyakrabban a rossz körömvágási szokások idézik elő, de a kényelmetlen, silány minőségű, kemény orrú, szűk cipők rendszeres viselése is felelőssé tehető ezért. Fontos tudatosítanunk, hogy ez nem csupán egy zavaró esztétikai probléma, hanem egy olyan, komoly fájdalommal is járó panasz, ami gyakran szakorvosi beavatkozást is igényel. Amikor benőtt körömről beszélünk, arra gondolunk, mikor a köröm sarka vagy széle az azzal érintkező puha bőrt irritálja, felsérti vagy belenő a bőr mélyebb rétegeibe. Kezdeti stádiumban a benőtt köröm még csak irritálja, egyes mozdulatoknál sérti a bőrt, később már a benőtt rész körül duzzanat, fokozott érzékenység is kialakulhat. Azokban az esetekben amikor már biztosan sebészeti beavatkozásnak kell alávetünk magunkat, a benőtt köröm már nem csak irritálja a bőrt, hanem a körömbenövés területe gyulladt, fertőzött, vörös és gennyes is lehet. Ilyenkor már a benőtt körmöt szakszerűen, sebészeti úton el kell távolítani, majd ezután megfelelő kezelésnek kell alávetni az érintett területet.

 

Az eltávolítás szempontjából nem mindegy, mi okozza a gondot

Az eltávolítás mindig érzéstelenítéssel zajlik és két módja is van. Akkor, ha a rossz körömvágási szokások okozzák a benövést, a sebész csak részlegesen, célzottan vágja ki a körömbenövést, ami után a köröm széle újra egyenesen, a helyes irányba fog nőni. Abban az esetben viszont, ha a körömbenövést nem a rossz körömvágási technika, hanem a köröm megvastagodása okozza, a sebész az egész körmöt (a körömágyig) eltávolítja.

 

Hogyan kerülhető el legegyszerűbben a körömbenövés?

Mindegy, hogy körömvágóollót vagy körömcsipeszt használunk, fontos, hogy ne csipkedjük ki teljesen a körömszéleket, hiszen ezeknek védőfunkciójuk van. Az elhanyagolt lábápolás pontosan ugyanolyan veszélyes, mint az elnagyolt pedikűrözés, vagyis amikor minden milliméternyi, elérhető körömrésztől próbálunk erőszakosan megszabadulni. Ajánlott egyenesre vágni a körmöket, így a köröm oldalánál levő bőr kellően vastag és ellenálló maradhat a körömbenövésekkel szemben. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, érdemes lehet hozzáértő pedikűrös segítségét is kérni.

Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika