5 KÉRDÉS, AMIT SOSEM MERTÉL FELTENNI A NŐGYÓGYÁSZNAK

Cikk20_5kerdesnogyogyasznak_Borito.jpeg

Nőgyógyászhoz menni bár évente legalább egyszer szükségszerű, mégsem egyszerű, és teljesen normális, ha tele vagyunk kérdésekkel. Félni ugyan nem kell, jó esetben a nőgyógyásznak megvan a kellő intelligenciája és szakmai tudása ahhoz, hogy ezen eredendő félelmünket kedvességével, hozzáértésével kombinálva megnyugtasson és felkészítsen bennünket a ránk váró vizsgálatra. De mi van azokkal a kínosnak tűnő helyzetekkel, kérdésekkel, melyeket csak magunkban majszolgatunk, és legfeljebb legközelebbi barátnőnkkel, vagy édesanyánkkal beszélünk meg? Nézzük hát szakmai szemmel, vajon mitől félnek a nők?!

nőgyógyász

MIT JELENT A: „VETKŐZZÖN LE”?

Gondolhatnánk, hogy gyakorlott sporttársak erre a felszólításra gond nélkül lehántják magukról a textilt, pőrén vonulva végig párduc testükkel a rendelőintézeten. Pedig ez nem így van. A rendelő kialakítása biztosít egy öltözőt, ahol kényelmesen levehetjük ruhánkat, és magunkra húzhatunk egy kendőt, trikóruhát, ami biztosítja a vizsgálat akadálymentes elvégzését, és bennünk sem kelt frusztrációt, hogy „vadidegenek” előtt kell meztelenül illegnünk. Miután az orvos majd alul-felül megvizsgál, célszerű még otthon átgondolni a „nőgyógyászos outfitet” és olyan textíliát választani, ami az orvost sem akadályozza a vizsgálatban, és mi is komfortosan érezzük magunkat közben. Alkatunkat illetően biztosan mondhatjuk, hogy az orvos nem plusz kilóinkkal lesz elfoglalva, hiszen ha ez problémát jelentene számára, bizonyára a fül-orr-gégész kart választotta volna annak idején.

nőgyógyász

VAJON MILYEN LESZ AZ „ILLATOM” MIRE ODAÉREK?

Miután a teleportot továbbra sem találták fel, így mindenképpen időbe telik, mire „A”-ból elérünk a nőgyógyászhoz. A legjobb megoldás, ha otthonról indulunk, és van lehetőségünk zuhanyozni. Előfordul, hogy hiába pucolkodunk ki indulás előtt, megvan az esélye, hogy szagállagunk negatív irányt vesz fel. A vizsgálatot megelőzően érdemes egy szappanos-melegvizes mosakodást végezni, bár az orvost így sem vágjuk át; ha nem is jelezzük problémánkat a vizsgálatot megelőzően, vadászkopó orra rá fogja vezetni, hogy bakteriális fertőzés áldozatává váltunk. Ezekről a problémákról érdemes tájékoztatni az orvost; egyrészt mert azért vagyunk ott, másrészt a barchobánál hatékonyabb, ha kerek-perec színt vallunk, így a megoldás is hamarabb fog érkezni a gyógyulásra.

nőgyógyász

MIT TEGYEK, HA SZAGOS A LÁBAM?

Évszaktól függetlenül megvan az esélye, hogy a baktériumok cipőnkben is hatékony aknamunkát végeznek, így jogos a félelem. Miután a nőgyógyász orra általában közelebb van a lábfejünkhöz mint a vizsgálandó területhez, érdemes erről is előre gondoskodnunk. Egy csomag nedves törlőkendő és egy pár tiszta zokni a táskánkban tökéletes megoldás lehet. Érkezzünk kicsit korábban a rendelőbe, hogy az óvintézkedésekre legyen idő a mosdóban, és a kéretlen szag ne zavarjon senkit az amúgy sem kellemes vizsgálat alatt.

nőgyógyász

NEM VOLT IDŐM EPILÁLNI – SEM ITT, SEM OTT

A nőgyógyászt az zavarja legkevésbé, hogy kisportolt vádlinkról nem rántottuk le a bundát. Higgyük el, az orvost hidegen hagyja a bukszus ténye, hossza, mérete (amennyiben annak tisztaságáról kellően gondoskodtunk), meg fogja találni a módját, hogy feladatát tudásának legmagasabb szintjén végezze el, trimmeléstől függetlenül. Amennyiben előre tudjuk, hogy a szőr-ügy zavarni fog bennünket, természetesen meg kell tenni a szükséges lépéseket, így elkerüljük az egyébként felesleges aggodalmat.

nőgyógyász

HIÁBA A NYÁR, TÉLAPÓ ITT VAN…

A subáról már az előbb beszéltünk, viszont általános kérdés, menjünk-e nőgyógyászhoz, ha éppen periódusunk aktuális hetét ünnepeljük. Célszerű az időpontot visszamondani, de egy telefonos egyeztetést mindenképpen megér, hadd döntse el a szakember maga, hogy ez a tény mennyire befolyásolja a vizsgálatok sikeres elvégzését.

A nőgyógyászati vizsgálat – még ha sokunk számára nem is kellemes – szükségszerű. A különböző rákos megbetegedések száma emelkedő tendenciát mutat, ami rendszeres szűrővizsgálatokkal elkerülhető. A megelőzés mindig könnyebb, mint orvosolni azt, ha bekövetkezett a baj, évente egyszer pedig érdemes erőt gyűjteni, hogy leküzdve félelmeinket ellátogassunk profi szakemberhez.

nőgyógyász

ezüstfénylogó

Web: https://ezustfenyklinika.hu/

Inspiráció: mom.me

Forrás / Fotó: Google, Pinterest

Szerző: Eat, Move & Smile


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


Magánklinika a 10 – 16 kerület határán

 

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kérjen időpontot online

Kövess minket a Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika