Gasztroenterológia: gyomortükrözés, vastagbéltükrözés várólista nélkül!

Ezüstfény Magánklinika

Cím : 1106 Budapest Pesti Gábor utca 26.
  Kapcsolat : +36-30-884-1904

Gasztroenterológia

Gasztroenterológiai vizsgálatok

ÚJ! Gyomortükrözés – orron keresztül történő vizsgálat is lehetséges – kellemetlen öklendezés nélkül!

Központunkban lehetőség van teljeskörű vizsgálatokra, szűrővizsgálatokra, szövettani mintavételekre, polyp eltávolításokra, laborvizsgálatokra.

Altatásban vagy bódításban történő vizsgálat után kísérő szükséges!

foglaljon időpontot online vagy telefonon: +36-30-884-1904 (szombat-vasárnap is hívható!)

árainkat ide kattintva tekintheti meg

Gasztroenterológiai központunkban a legmodernebb FUJI videoendoszkópokkal vizsgáljuk betegeinket. Miért Fuji-t választottunk? Mert az átlagosnál 7 mm-rel vékonyabb átmérőjű (8,5 mm) endoszkóppal rendelkezik, ami méginkább kíméletes pácienseink számára. Illetve az endoszkópos toronyban nagyobb teljesítményű fényforrás segíti a gasztroenterológus szakorvost a vizsgálat alkalmával, a legpontosabb diagnózis érdekében.  (XL-4450 fényforrás)  

Gasztroenterológiai pácienseink számára kialakítottunk egy teljesen új részleget pihenőszobával, privát mosdóval és zuhanyzóval, hiszen például a vastagbéltükrözés intim jellege miatt a kényelem, diszkréció és a nyugodt légkör megteremtése nagyon fontos. Kialakítottunk egy komfortos pihenőszobát, hogyha a vizsgálatok után megfigyelés szükséges, akkor kényelmesen tölthessék ezt az időt is.
Gasztroenterológiai vizsgálat utáni megfigyelő szobánk

Gasztroenterológiai vizsgálat utáni megfigyelő szobánk

Gasztroenterológusok

Miért válasszon minket? - Mert árainkban nem térünk el más gasztroenterológiai magánrendelőktől, mégis egy kellemesebb, exkluzív környezetben, profi orvosokkal és a legmodernebb felszereléssel fogadjuk Önöket.

GyomortükrözésBéltükrözésLaborvizsgálatokHasi ultrahangH2 kilégzésHelicobacter szűrés

Gyomorballon terápia

A vizsgálatokról lentebb olvashat!

Gasztroenterológia vizsgálónk

Gasztroenterológia vizsgálónk

Gasztrológiai rendelésünket a megszokott színvonalon alakítottuk ki.  Teljeskörűen felszerelt. A legjobb minőségű gasztroenterológiai felszerelés és kiváló szakorvosaink biztosítják a magas szintű ellátást. Gasztroenterológiai magánrendelésünkön az emésztőrendszeri (nyelőcső – máj – hasnyálmirigy – epehólyag – hasi – gyomor – vékony- és vastagbél) betegségeket diagnosztizáljuk és kezeljük. Pácienseink kérésére a tükrözéseket fájdalommentesen -aneszteziológus szakorvos által- altatásban is végezzük, így amikor felébred már túl is van a vizsgálaton.

gasztroenterológia-budapest-gyomortükrözés

gasztroenterológia

Milyen panaszok esetén forduljunk gasztroenterológushoz?

 • emésztési problémák
 • gyomorfájdalmak
 • enyhe vagy erős hasi fájdalmak
 • hányinger – hányás
 • nyelési zavarok
 • reflux – savas visszaböfögés
 • gyomorégés
 • rosszindulatú vastagbélbetegség
 • puffadás – szeles belek
 • étvágytalanság
 • émelygés
 • hasmenés – székrekedés
 • akaratunktól független súlycsökkenés
 • fekete vagy véres széklet
 • vashiányos vérszegénység

Leggyakoribb gasztroenterológiai betegségek:

 • reflux
 • laktózérzékenység – lisztérzékenység
 • emésztési zavarok
 • epekövesség
 • gyomorrák
 • vastagbélrák
 • nyelőcsőrák
 • hasnyálmirigyrák
 • hasnyálmirigy- gyulladás
 • Helicobacter pylori fertőzés
 • Crohn betegség

Gyomortükrözés – Gasztroszkópia - Orron keresztül történő vizsgálat is lehetséges!

(altatásban vagy bódításban is!)

gasztroenterológia-budapest-gyomortükrözés

gyomortükrözés

Gyomortükrözés: Reflux – nyelőcső – gyomorfekély – nyombélfekélyek – nyelőcső és gyomorrák – vizsgálatainak legjobb módszere. 

Gyomortükrözés az átlagosnál 7 mm-rel vékonyabb endoszkóppal, kevesebb kellemetlenséggel.

Vizsgálat során orron keresztül, lassan, nyugodtan vegyünk levegőt. A vizsgálat éhgyomorra történik, érzéstelenítéssel kezdődik, majd egy vékony gasztroszkópot vezetünk le a szájon keresztül a nyelőcsőbe, aztán a gyomorba. Ez egy vékony endoszkóp fényforrással és kamerával felszerelve, így alaposan átvizsgálható a nyelőcső, a gyomor és a nyombél nyálkahártyája. Szükség esetén szövettani mintát veszünk. A vizsgálat teljesen fájdalommentes és 5-10 percig tart. Az eszköz lejuttatásához és a megfelelő képalkotáshoz szabad térre van szükség, ezért a gasztroszkóp gyomortükrözés közben levegőt fúj a gyomorba. Szükség esetén, ezt a levegőt vagy a felesleges gyomorváladékot le tudja szívni. Levegő befújás miatt feszítő érzés, illetve puffadás is előfordulhat, ami inkább csak kellemetlen, mint fájdalmas. A gasztroszkópban lévő speciális eszközzel szövetmintát lehet venni a gyanús elváltozásokból. Szövettani mintavétel után enyhe vérzés előfordulhat.

Gyomortükrözés előtt 12 órával nem szabad szilárd ételt fogyasztani és 6 órával előtte inni. A vizsgálat után 30 perccel már lehet enni-inni.

Vastagbéltükrözés – Kolonoszkópia – Béltükrözés

(altatásban vagy bódításban is!)

gasztroenterológia - vastagbéltükrözés

vastagbéltükrözés

Vastagbéltükrözésnél komoly előkészületekre van szükség és a vizsgálatot egy teljes béltisztítás, két napos diéta előzi meg. A vastagbél alapos kitisztítása alapfeltétele a vastagbéltükrözésnek, mert ha nem elég tiszta, akkor a vastagbéltükrözést ellehetetleníti. Rendelőnkben egy privátabb helyet alakítottunk ki, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül, hogyha többször kell a mellékhelyiséget használnia.

Páciensünk a béltükrözés után 60 percig a komfortos pihenő-fektető szobánkban megfigyelés alatt van. A vizsgálat történhet érzéstelenítéssel vagy altatásban is, viszont altatásban történő vizsgálat után nem vezethet gépjárművet, ezért ilyenkor érdemes kísérővel érkezni.

A vizsgálathoz a páciensnek a bal oldalára kell feküdni felhúzott lábakkal. Ezután egy vékony és hajlékony, kamerával felszerelt endoszkópot vezetünk a vastagbélbe. Ez egy 150 cm hosszú endoszkóp, ezt vezetjük végig a teljes vastagbelen egészen a vakbélig. Ez az eszköz  száloptikát tartalmaz, valamint levegő befúvására és szövetminta-vételre, polypeltávolításra is alkalmas. Emellett a bél és az optika tisztitásához vizet is lehet vele bejuttatni, illetve leszívni. A tükrözés 15-30 percet vesz igénybe. Nagyon szépen vizsgálható a bél nyálkahártya, rengeteg bélbetegség, krónikus gyulladás, rákmegelőző eltérés vagy daganat felfedezhető béltükrözéssel. A kolonoszkópia a vastagbélrák szűrésének legpontosabb eszköze. Szükség esetén szövettani mintavétel és polyp eltávolítása is lehetséges, ezáltal nem kell tovább irányítanunk pácienseinket.

Vizsgálat előtt már egy napig nem szabad szilárd ételt fogyasztani! Székrekedésre hajlamos embereknél nem árt, ha a vizsgálat előtti 3-4 napon már csak pépes ételeket fogyaszt a páciens. A vastagbéltükrözés után normális táplálkozás már lehetséges.

Gyomorballon terápia:

Mire jó a gyomorballon terápia? Ez nem egy drasztikus sebészeti beavatkozás, mint például a gyomorgyűrű. Egy gömb alakú szilikon membránt helyezünk páciensünk gyomrába műtéti beavatkozás nélkül, altatásban való gyomortükrözés során. Erre a gyomorballonra 5-6 hónapig van szükség ahhoz, hogy tartós fogyást érhessünk el. Ennyi idő kell, hogy megtanuljuk és hozzászokjunk az egészségesebb táplálkozáshoz és elkerüljük a jojó effektust. Az 5. hónapban lelassul a fogyás, hiszen ekkor már hozzászokik a gyomrunk a ballonhoz. Orvos által felügyelt diéta betartásával átlagosan 15-25 kg-tól lehet megszabadulni, nagymértékű elhízásnál 25-35 kg-tól. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk páciensünkkel és életmód- illetve táplálkozási tanácsadással segítjük elő a terápia sikerességét. Először gasztroenterológiai konzultáció szükséges, majd altatásban gyomortükrözés során behelyezzük a gyomorballont. Hat hónapos kezelés után a gyomorballont teljesen leeresztett állapotban ismét endoszkópos eljárással szájon át vesszük ki. Magánklinikánkon Dr. Kiss József végzi a gyomorballon beültetést.

Bővebb információt a következő oldalon kaphat, további kérdés esetén hívja bizalommal a weboldalon található telefonszámot:

http://gyomorballon.hu/sikeresen-lefogyni-hat-honap-alatt-igen.html

Laborvizsgálatok:

gasztroenterolgia-magan.jpg

Laborvizsgálatok

vérből – székletből – vizeletből

Hasi és kismedencei ultrahang

Cisztákat, vérgyüleményeket, daganatokat, valamint a szervek kóros elváltozásait látjuk ultrahang segítségével. Máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vesék, lép, húgyhólyag, petefészek, méh, a hasüregben futó nagyobb erek, nyirokcsomók vizsgálata. Bővebben

H2 kilégzési teszt

laktóz vagy laktulóz vagy glukóz vagy fruktóz intolerancia vizsgálat

Az emésztési zavarok kellemetlen tünetekkel járnak, mint például hasmenés, hirtelen székelési inger, haspuffadás, szeles belek, hasi görcs. Ezeknek a tüneteknek gyakran áll a hátterében tejcukor érzékenység (laktóz intolerancia) vagy diszbacteriózis. H2 kilégzéses teszttel ezek az állapotok könnyen diagnosztizálhatóak, egy tesztfolyadék elfogyasztása után a kilégzett levegő vizsgálatából. Ez a műszer a belekben felszívódó hidrogén mennyiségét méri. Magas hidrogén szintnél könnyen diagnosztizálható fruktóz (gyümölcscukor) laktóz (tejcukor) illetve a bélflóra elváltozása.

Helicobacter szűrés

Helicobacter pylori baktérium

Helicobacter pylori baktérium

Rengeteg ember szervezetében megtalálható a Helicobacter pylori baktérium, mely az emésztőrendszert támadja meg. Magyarországon a felnőtt lakosság kb. 65%-a fertőzött és fertőzöttek 15%-ánál alakul ki fekélybetegség. Ez a baktérium felelős a krónikus gyomorhurut-betegségek és a fekélyek nagy részéért. Akinél előfordult már gyomor – vagy nyombélfekély, esetleg gyomorrák, nekik ajánlott a Helicobacter szűrés. C14-urea-kilégzési teszt során egy tabletta és egy pohár folyadék elfogyasztása után a kilélegzett levegő elemzésével könnyen kimutatható a Helicobacter pylori baktérium jelenléte. Szakorvosunkkal történő konzultációt követően a teljes vizsgálat 20 percet vesz igénybe.

Amennyiben vannak korábbi leleteik, kérjük hozzák magukkal!

gasztroenterologia-maganrendeles-6

endoszkópos torony

Foglaljon időpontot online

Loading...