Gyermekpszichológia

Gyermekpszichológus: Kis Gábor

Mik azok a problémák, amikkel fel lehet keresni egy gyermekpszichológust?

  • Szülőt aggasztó viselkedés: dühkitörés, motiválatlanság, tic, stb.
  • A gyermek el van maradva egyes területeken, mely megjelenhet nyelvi vagy mozgásos területen is.
  • A szobatisztasági nehézségek miatti (bepisilés, bekakilás).
  • Egy új élethelyzet is felvethet kérdéseket: hogyan kezeljem, miben tudok gyermekemnek segíteni? Ilyen az iskolaváltás, egy testvér születése, a válás.
  • Előfordulhat, hogy adódik egy olyan nehézség a gyermek környezetében (baleset, haláleset, stb.), amikor a gyermek nem tud alkalmazkodni az új helyzethez.
  • Szorongásos tünetek jelentkezése: körömrágás, hajtépkedés, vagy amikor a gyermek gyakran feszült vagy felriad éjszaka.
  • Pszichés eredetű testi tünetek: has-, fejfájás, ekcéma, stb. (melynek szomatikus kivizsgálása már megtörtént és okot nem találtak.
  • Lehet menni nevelési tanácsért, hisz a nevelés senki sem tanulta. Láttunk egy mintát, ahol felnőttünk, másoktól kaptunk tanácsokat vagy szakkönyvekből veszünk ötleteket, de nem biztos, hogy megtaláltuk a saját gyermekünkhöz a kulcsot.
  • Néha azért is érdemes elvinni pszichológushoz a gyerekünket, ha valamit nem úgy csinál, ahogy az a nagy könyvben le van írva vagy van egy különlegessége, ami egyedivé teszi őt. Felvetődhet a kérdés, mi ilyenkor a teendő?

Az Ezüstfény Magánklinika 2014 augusztusában indult. Büszkék vagyunk arra, hogy három és fél év alatt több mint 31000 páciens közel 49000 alkalommal fordult hozzánk egészségügyi problémájával és tisztelt meg minket bizalmával. Családi vállalkozásként mindig a magas színvonal megtartására törekszünk, ezért a páciensközpontú betegellátás mellett, folyamatos fejlesztésekkel és bővítésekkel garantáljuk orvosaink és betegeink számára a lehető legjobb körülményeket a gyógyításhoz és gyógyuláshoz egyaránt. Személyes jelenlétünkkel mindig igyekszünk figyelemmel kísérni pácienseink reakcióit, véleményeit és azt, hogy miben lehetnénk még jobbak. Talán ez az, ami megkülönbözteti magánrendelőnket a többitől. Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést, ezek sok energiát adnak nekünk a mindennapokban! 2017 ben 24 000 betegellátást végeztünk melyek kapcsán 31 negativ észrevételt kaptunk vagyis a betegek 0,129 % élt kifogással. Sajnos egy kifogásolt eset is sok de mi minden nap azon dolgozunk, hogy betegeink elégedetten távozzanak tőlünk.

Kövess minket a Facebookon!

Copyright © 2018 Ezüstfény Magánklinika