kérdezze orvosunkat - fül-orr-gégészeti problémák

Ezüstfény Magánklinika

Cím : 1106 Budapest Pesti Gábor utca 26.
  Kapcsolat : +36-30-884-1904

Fül-orr-gégészeti problémák

Kérdését az oldal alján teheti fel, vezetékneveket nem teszünk közzé!

fülfájás, krónikus fülgyulladás, fülgyulladás, fülszúrás, fülcsengés, fülzúgás, füldugulás, fülpattogás, fülsípolás, fülviszketés, gombás fül, dobhártyaszakadás – dobhártya sérülés, halláskiesés, halláscsökkenés, hallásvesztés, krónikus melléküreggyulladásokorrdugulás, orrspray, orrszárazság, orrfolyás, orrkagyló kisebbítés, orrfújás, gégerák szűrés, torokfájás, torokfertőzés, allergia

133 Comments
  1. Válasz
    H. Norbert

    Tisztelt Klinika!
    Véleményt, szakmai tanácsot szeretnék kérni ügyemben. Csináltattam egy szélesebb körű fül-orr-gégészeti kivizsgálást, azon okból kifolyólag, hogy (nyári időszakot kivéve) nagyon gyakran és könnyen megfázok. Rendszerint torokfájással kezdődik és légcsőhuruttal végződik, csak antibiotikummal gyógyulok. Góckutatás eredményeként urológia, fogászat negatív, arckoponya CT szerint arcüregemben ciszta van, de ezt nem hozták összefüggésbe betegségeimmel. A garatmanduláimból, azokat megnyomva folyamatosan genny folyik (3 hónap alatt háromszor nézték), de baktérium nem tenyészett ki. Többször van indokolatlan hőemelkedésem. Gyerekkoromban volt gyakran tüszős mandulagyulladásom. Két orvos több bizonytalanság közepette végül most a mandulák kivételét javasolta. Az első két “mandulanyomás” után még nem javasolták a műtétet, mert nem biztos, hogy megoldaná a problémámat, inkább megnéznének akut esetben is, a harmadik után már a műtétet mondták. Önök mit gondolnak erről, valóban indokolt a garatmandulák eltávolítása? Megoldhatja a problémám, vagy lehet rosszabb is? A korom jelenthet e plusz kockázatot?(36 év)
    Válaszukat tisztelettel köszönöm.
    Norbi

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Norbert!

      Az Ön által leírt indokolatlan hőemelkedés valóban lehet krónikus torokmandula gyulladás következménye. Normális esetben a torokmandulából nem lehet gennyet kipréselni. Amennyiben ez tartósan fennáll, a torokmandula gócként viselkedhet, így valóban szükséges lehet a kivétele. Az említett arcüregi cysta kis méretben nem okozhat ilyen jellegű visszatérő problémát. Amennyiben sor kerül a beavatkozásra, az életkora nem jelent különösebb problémát. Sajnos azt kell mondjam, hogy sok tényezőtől függ a dolog. Amennyiben ön túlterhelt életet folytat és kimerül a szervezete, a panaszok fennmaradhatnak.

  2. Válasz
    K.Anna

    Tisztelt Szakértők!

    Sajnos, az enyémhez hasonó problémáról még sehol nem hallottam, sehol nem olvastam, teljesen tanácstalan vagyok.
    A bal fülemben nem nagyothallás, hanem annak ellenkezője, vagyis fokozott hallás tapasztalható hosszabb ideje. Ez elég kellemetlen, különösen magas és erős hangok esetén /hangos csengő, sziréna, kutyaugatás, stb./. Fájdalmat nem érzek, csak kellemetlen nyilalást és tartós hanghatás esetén kisebb egyensúlyzavar is bekövetkezik, aztán a számomra kellemetlen zaj megszűntével elmúlik.
    Időnként füldugóval próbálok védekezni, de szeretnék többet tudni ennek okáról és a megoldás mikéntjéről.

    Üdvözlettel: K. Anna

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Anna!
      Sajnos nincs egyedül a problémájával, számos beteg jelentkezik hasonló panasszal.
      Az ecsetelt panaszok hátterében kóros hangosság fokozódás feltételezhető, de a szédülés miatt Tullio jelenség is elképzelhető.
      Természetesen nem ilyen egyszerű a probléma és látatlanban ember legyen a talpán aki meg tudja mondani a megoldást.
      Fül-orr-gégészeti vizsgálat majd ezt követően süketszobás hallásvizsgálat segít a probléma felmérésében.

  3. Válasz
    R.Kitti

    Tisztelt Ezüstfény Klinika!

    Fiatal korom óta szinte minden évben volt arcüreggyulladásom, mindig antibiotikum kúra ill. orrváladékleszívás, hónapokig tartó kezelések. Az utolsó az 3 évvel ezelőtt volt, amikor is a jobb fülem teljesen eldugult. Voltam állami szférában vele, de ott kb. 2 antibiotikum kúra után és minden héten több órás várakozás után feladtam és úgy gondoltam megpróbálom a magánrendelést hátha eredményesebb lesz. A magánrendelő ahova jártam, ott a doktorúr orrkagyló kisebbítést javasolt mivel a CT-n is látszódott, hogy nem tud rendesen kiürülni a váladék ezért tér vissza mindig ez az arcüreggyulladás. Ez meg is történt, elmúlt a gyulladás, vártam hogy a jobb fülem is teljesen meggyógyuljon, de nem így történt. A dugulásérzet 3 éve tart hol kicsit jobb hol rosszabb de érzem, hogy nem dugul ki teljesen és valami nincs rendben vele. Visszamentem a magánrendelőbe, elküldtek hallásvizsgálatra ahol nem találtak semmi rendellenességet, nyomáskülönbséget is mértek de ott sem volt eltérés. Ismét visszamentem a doktorúrhoz, hogy legyen szíves valamit csinálni mert már nem bírom elviselni, mert a mindennapjaimat keseríti meg, de Ő belenézett nem látott semmit mondta hogy fogjam be az orrom és próbáljam kifújni a levegőt hátha a nyomáskülönbség helyreáll. Elmentem még 1 orvoshoz Ő még annyira sem volt hajlandó velem foglalkozni mint az előző…Próbáltam orrsprayktől, az infralámpán keresztül az inhalalálást is, már a lelki okokat is kerestem, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Egy CT, vagy belső fül MRI vagy ilyesmi nem segíthetne? A régi dokim azt mondta az felesleges, ill. kimosni sem volt hajlandó a fülemet mert hogy nem fülzsír okozza a problémát… Konkrétan semmi további ötlete nem volt mit lehetne ezzel kezdeni. Pár hónapja próbáltam én is úgy hozzáállni, hogy majd elmúlik, nem figyelek rá stb. de erre nem lehet nem figyelni, hogy folyamatos dugulásérzet van és megkeseríti a napjaimat Szeretnék továbbmenni, de nem tudom merre tovább, ebben szeretnék segítséget kérni. Már “csak” elbeszélgetésre nem szívesen mennék sehova mert sok helyen voltam… Milyen vizsgálatot lehetne még megcsináltatni? A CT vagy MRI? Köszönöm előre is a válaszukat! Üdvözlettel: R. Kitti

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt R. Kitti!

      Amennyiben a legutóbb 3 éve készült arckoponyaCT csak a kagylóműtét előtti, akkor ezt érdemes lenne megismételni. Allergia vizsgálatot végeztek már Önnél?

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  4. Válasz
    F. Zsuzsa

    Tisztelt Dr.Nő/Dr. Úr!
    Kisunokám 2,5 éves közel egy hónapja alvás közben nagyon erősen el kezdett horkolni. Aggaszt mi okozhatja, esetleg egy fül-orr-gége vizsgálat tudna számunkra valami megnyugtató feltárást és segítséget nyújtani?

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Zsuzsa!

      Gyermekeknél a horkolás hátterében legtöbbször az orrmandula megnagyobbodása áll. Ez lehet átmeneti is egy-egy betegség kapcsán. Fül-orr-gégészeti vizsgálattal tisztázni tudjuk a probléma eredetét.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  5. Válasz
    K.Pálné

    Tisztelt Ezüstfény Klinika!
    A gondjaim még decemberben kezdődtek. Akkor a háziorvos azt mondta, hogy influenzát kaptam el. Az elején gyenge voltam, mindenen fájt majd nagyon köhögtem és belázasodtam. Ekkor kaptam SAVULIN 500 mg antibiotikumot. Ettől valamelyest jobban lettem, de a köhögés és az orrdugulás továbbra is megmaradt. Majd februárban ismételten bekövetkezett ami decemberben volt csak még a fülem is elkezdett fájni . Ekkor a háziorvosom a Levofloxain Sandoz 500 mg antibiotikunot írta fel. Amitől 10 nap után valamivel jobban lettem, de sosem mult el. Április 3-án ismételten előjött csak azzal a különbséggel, hogy most nem voltam annyira gyenge, de viszont most nagyon fájt a fülem. Húsvét utáni kedden elmentem a Fül orr gégészetre ahol a Doktornő a Curam duo 875 mg/ 125 mg filmtablettát írta fel, valamint orrcsepp, C vitamin, calcium,ambroxo-teva. Ennek hatására rengeteg váladék távozott belőlem, de sajnos nem vagyok jól. A hangom továbbra is rekedt, köhögök és úgy érzem továbbra is sok váladék van bennen. Ha az orromat fújom akkor a úgy érzem mintha a fülemben bugyogna valami.Kérdésem, hogy egy váladék kitenyésztés segítene-e feltárni a fertőzés eredetét amitől újra és újra visszafertőzőkök.
    Köszönettel: K. Pálné

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt K. Pálné

      Az antibiotikum elhagyása után egy héttel lenne lehetséges baktérium tenyésztésre váladékot levenni. Valamint szóba jön egy arckoponya CT a melléküregek góckutatása céljából. Javasolt teljes vérkép vizsgálat, mert például hematológiai betegségek vagy vérszegénység is okozhatja az immunrendszer gyengeségét ami a recidiváló panaszokhoz vezethet.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  6. Válasz
    G.Bodnar

    Tisztelt Ezüstfenyklinika,

    Vegsö elkeseredettsegemben irok, hatha valaki egyszer megtalalja, hogy mitöl vannak a tüneteim.

    Nagyon szivesen elmennek Onokhoz egy maganrendelesre, de mivel Becsben lakom ezert csak akkor tudok erre egy napot szanni ha a leirtak alapjan egyik orvos kollegajuk lehetseges kiutat vagy legalabb megoldasi lehetöseget latna helyzetemre.

    Az egesz kb. 5-6 eve kezdödött. Azota mar 5 magan fül-orr gegesznel voltam sajnos eddig nem sikerült kideriteni mi okozza panaszaimat.
    Tünetek:
    Egesz evben fenn allo orvaladek, illetve a valadek garatra csorgasa, szine allaga, sargas sürü. Reggelre orrdugulas. Folyamatos gyulladas az orrgaratban.

    Eddig elvegzett vizsgalatok:
    Vervetelben a limfocita szam magas. CT negativ, nyaki lagyresz MR-en sem lathato semmi elvaltozas azon kivül, hogy nyirokcsomók a felső nagyerekmenti régióban reaktiv,azaz gyulladásos eredetűeknek tűnnek es megnagyobodottak. Endoszkopos vizsgalaton az orrgarat valadekos gyulladt mas elvaltozas nem lathato. Orrsövenyferdüles nem all fennt az orr jol szellözik. A lehetseges összes allergenre elvegzett bör teszt, vervetel teszt negativ. Egyszerü tenyesztes eredmenye negativ.

    Eddig elvegzett mütetek:
    Orrkagylokisebbites, Orrmandulamütet.

    Terapiak:
    Antibiotikum, Nasonex, Avamis, Dymista orrspray, antihisztamin, Medrol steroidos gyulladascsökkentö

    Eddig minden eredmenytelen volt es a csorgas tovabbra is fennt all. Egyedül a Dymista spray jelent valamelyes segitseget es igy az orrdugulast elkerülhetem.

    Ha a leirtak alapjan valamilyen lehetseges megoldast latnak a helyzetemre kerem jelezzek es szivesen elmennek önök maganrendelesere is.

    Köszönöm!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Kérdező!

      Reflux miatt járt már gasztroenterológusnál? Reflux gyanú miatt érdemes lenne kipróbálni 2 hétig az ACIDA 2×20 mg gyógyszert szedni. Amennyiben továbbra sem lenne a gyógyszertől változás, esetleg szövettani vizsgálat kellene az orrgaratból. Mindenképpen várnánk visszajelzését, hogy az ACIDA gyógyszer enyhítette panaszait vagy sem.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  7. Válasz
    G. Csaba

    Tisztelt Doktor(nő)!

    Az elmúlt egy hónapban a szokásos influenzán estem át. Orvosnál nem voltam, a lázam 3 nap alatt elmúlt csak a köhögés és nátha tartott majd 3 hétig. Lándzsás útifüvet és vitamint szedtem . Mivel a köhögőrohamok közben volt mikor véres váladék ürült, megijedtem és elmentem tüdő röntgenre. Negatív lett. Gyakorlatilag elmúlt egy hete minden tünetem mikor is reggel arra lettem figyelmes, hogy ismét véres váladékot köpök. Mivel nagyon erősen horkolok máskor is kiszáradt és fájt a torkom évek óta, arra gondoltam, hogy ettől is lehet. Nem fáj semmim, nappal semmi tünetem nincs csak felkelés után.., ja és 5 hete leszoktam a dohányzásról 30 év után!! Ön szerint aggódnom kellene, várjak vagy forduljak szakemberhez?
    Köszönöm válaszát!
    G. Csaba

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt G. Csaba!

      Ha csak tüdőszűrésen vett részt, akkor mindenképpen javasolt pulmonológus szakorvossal konzultálni. A tüdőszűrések során nem mindig veszik észre a kezdődő rosszindulatú folyamatokat. Valamint érdemes fül orr gégész szakorvoshoz is fordulni.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  8. Válasz
    P. Tibor

    Tisztelt Ezüstfényklinika !
    Dr. Modok János rendelési idejét szeretném Önöktől megkérdezni .
    Köszönöm szépen válaszukat
    P. Tibor

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt P. Tibor!

      dr. Modok János 04.10-én 11 órától 04.24-én szintén 11 órától rendel.

      Üdvözlettel Ezüstfény klinika

  9. Válasz
    V. Szilvia

    Tisztelt Klinika!

    Kálváriánk 2013 év végén kezdődött. Kisfiamnak (most 3 éves) sorozatos középfülgyulladás miatt( januártól áprilisig folyt a füle) 2014. május elején tubust kellett mindkét fülébe tenni, illetve ekkor eltávolították az orrmanduláját is. (Heim Pál kórház) Állapota azonban nem lett jobb azóta is minden hónapban legalább egyszer folyik a füle kb egy hétig. Nagyon féltem a hallását, és persze a lehetséges szövődményektől is tartok. Kérdésem, hogy tudok-e még valamit az állapota javulása érdekében tenni. Válaszukat előre is köszönöm

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt V. Szilvia!

      Gyermeke számára a legfontosabb, hogy rendszeres fülészeti ellenőrzés alatt legyen. Így elkerülhető a szövődmény. A gyakori középfülgyulladás hátterében allergia (léguti, vagy akár táplálék pl.tejallergia) is állhat. Illetve kiváltó okként óvodás korban a gyermekközösségben szerzett fertőzések állhatnak.

      Üdvözlettel: Ezüstfény Magánklinika

  10. Válasz
    Eva

    Tisztelt Doktornő..
    Elnézést lehet hogy ismétlem magam, ma voltam fülészeten, megvizsgáltak, mindent rendben találtak, panaszom kb..3 hete kezdődött baloldali fül-fejzúgás.. két hét mulva hallásvizsgálat, addig kerüljem a zajokat.. :) bennem van!! jó-értem én, de addig miért nem lehet valami segitség??? és a Tinnitust nemigazán látom hogy sikeresen kezelnék, mert a diagnózis ez.. tényleg lehet örökké igy maradok?

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Éva!

      Eddig nem készült hallásvizsgálata? Ez a két hét múlva esedékes lenne az első mérés? Nyaki röntgenre, ultrahang vizsgálatra nem küldték el addig is? Sajnos valóban nehéz a fülzúgást kezelni de minden ilyen esetnél a legfontosabb az idő. Egy fülzúgással érdemes mihamarabb elkezdeni a terápiás kezelését, hiszen így adunk esélyt a tünetek megszüntetésének. A hallásmérés fontos része a diagnózisnak de ha van rá lehetősége akkor ne várjon ezzel két hetet.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

      • Válasz
        Eva

        Köszönöm a választ, sajnos a doktornő elég “ej ráérünk arra még” alkatunak tünt.. hogy majd futunk még néhány kört.. még nem voltam hallásvizsgálaton soha, szerintem most sincs ezzel gond.. végül a háziorvosom adott első körben Betahistin Rutiopharm- 24 mg.-os tablettát, és Teboforten-t.. bár a Glinko terméket eddig is szedtem, és semmi hatása..

        • Válasz
          Ezüstfény Magánklinika

          Kedves Éva!
          A fülzúgás kezelése valóban “kemény dió”, mivel kiváltó oka számtalan lehet. Leggyakrabban valamilyen vérellátási zavar áll a háttérben és ezért keringésjavító kezelést (parenteralis infusio formájában) alkalmazunk, melyet mihamarabb érdemes elkezdeni.
          A hallásvizsgálat során a fülzúgást is “mérjük”, illetve bizonyos társult halláscsökkenésből egyéb betegségre következtethetünk.

          Üdvözlettel: Ezüstfény klinika

  11. Válasz
    F. Lászlóné

    Tisztelt Ezüstfény klinika ! Végső elkeseredésemben fordulok önökhöz ! 5 éves kis unokám tavaly ősz óta kezelik , középfülgyulladással kezdődött , antibiotikummal kezelték de a füle továbbra is folyt ezután többször is felszúrták .December 4-én mindkét fülét megoperálták tubust is tettek be , sajnos ezután sem lett jobb , március 3-án kivették az orrmanduláját de sajnos a füle most sem szép két három naponta szívják le neki , a gyerek és a lányom is teljesen ki vannak készülve és attól tartok ez nem természetes folyamat és nagyon aggódunk érte .Kérem szépen mielőbbi válaszukat és időpontot is fogunk egyeztetni ezután ,előre is köszönöm egy aggódó nagyi !

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Aggódó Nagymama!
      Leírasa alapján unokája kezelés alatt áll. A krónikus közepfülgyulladás kezelése sokszor több lépcsős, hosszabb folyamat. Szívesen állunk rendelkezésére, hogy a részleteket tisztán lássuk.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  12. Válasz
    P. P. Csilla

    Tisztelt Doktornő/Dokrotúr!
    5 éves kislányomnak orr és torok mandula megnagyobbodása van, emellett atópiás dermatitisze is van. Voltunk allergia viysgálaton, csináltak pick tesztet, de ayt nem mondták el hogyan kezljük. Emellett horkol is éjszakánkánt, sokaszor a légzése is kimarad. Kérdésem, hogy önöknél meg tudják-e csinálni neki is az alvás vizsgálatot, ill. meg tudják-e mondani, hogy szabadulhatnánk meg az allergia zavaró tüneteitől. Az ekcémája csak szteroidos kréme múlik. Nem szeretném hogy egész életében ezzel kenegesse magát. Érdemes Önökhöz időpontot kérnem, tudnak segiteni rajta? Köszönettel:

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Kérdező!

      5 évesnek alvásvizsgálatot nem csinálunk OSAS gyanú miatt. Tanácsoljuk, hogy emiatt a Heim Pal gyermekfülészetet (dr. Benedek Palma) keresse fel.
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  13. Válasz
    K. Árpád

    Tisztelt Klinika !
    Szeretném kérni a véleményüket az alábbiakról.
    Unokám 3 és féléves kislány, akinek már fél éve nem múlik a náthája és köhög. A lakóhely szerinti orvos véleménye az volt, meg van fázva, el fog múlni, egyen sok vitamint. Később már az egyik fülére rosszabbul halott. Elvittük a fül, orr, gégészetre és hallás vizsgálatra, ahol megállapították a hallása jó, valószínűleg a náthától nem hall rendesen. Kitisztították a fül járatokat és meleg só borogatást ajánlottak. Azt mondták, ha ettől nem javul, valószínűleg az orrmandulájával van baj, amit ki kell majd venni.
    Az a probléma, hogy a gyerek hallása nem jó, alvása nyugtalan, köhögése váladékos.
    Érdeklődöm, hogy Önök alkalmaznak-e olyan gyógymódot, amivel ez a betegség meggyógyítható az orrmandula kivétele nélkül. (ilyen pici gyereknél úgy tudom nem ajánlatos az orrmandula kivétele)
    Köszönöm válaszukat. Üdv. K nagypapa

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Kérdező!
      A leírt eset igen gyakori az adott életkorban, főleg ha közösségbe jár (óvoda) a gyermek. Amennyiben allergia, egyéb fülészeti betegség áll a háttérben azt kezeljük. Ezek kizárása után amennyiben a halláscsökkenés (savós középfülgyulladás) a konzervatív kezelés ellenére folyamatosan fennáll 3 hónapon túl, akkor indokolt a műtét. A konzervatív kezelés magába foglalja az orrcsepp, orrmosó, infralámpa, orrballon használatát. Ezeket részletesen a rendelőben át tudjuk beszélni.

      Üdvözlettel: Ezüstfény Magánklinika

  14. Válasz
    K.Klaudia

    Tisztelt Klinika!
    Problémám esetleges megoldásához szeretném segítségüket, illetve tanácsukat kérni.
    Állapotom már több mint egy éve kezdődött folyamatos orrdugulással, éjszakáim szinte nem is voltak, napközben sem mindig volt teljes orrlégzésem. Orrváladék nem termelődik, ha mégis, az színtelen folyékony. Majd észrevettem laikusként, hogy a bal oldali torokmandulám duzzadt, de fájdalom nincs. Párom gyakran jelezte, hogy leheletemben érzi a gyulladást. Tavaly augusztusban felkerestem egy szakorvost, aki gennyet tudott kipréselni a mandulámból, és minden egyéb vizsgálat nélkül orrsövény ferdülésre javasolt műtétet. Majd a másik szakorvoshoz fordulva arcüreg ct, endoszkópos vizsgálat történt ami semmi elváltozást nem mutatott, üregek légtartók, tiszták. Ismételten genny távozott a mandulából nyomás hatására. Ezután ez a főorvos az orrmandula eltávolítását javasolta, előtte viszont allergia kezelésére javasolt gyógyszert, aminek eredményét 2 hónap után kellett kiértékelni.
    Javulás nem állt be, a mandulám továbbra is gyulladt.
    Idén januárban mentem ismét hozzá. Ekkor préselésre nem távozott genny a mandulámból, viszont látott rajta betokosodott “tüszőt”, ezért kissé elérzéstelenítette, és felnyitotta a gócot. Ezennel új diagnózist kaptam tőle, ami a torokmandula kivétele volt. Most arra hivatkozott, hogy a ct eredmény nem indokolja az orrmandula kivételét. Első alkalommal szintén a ct alapján adta a diagnózist, ami teljesen más volt.
    Kissé tanácstalan vagyok, azóta is vissza-visszatér a problémám.
    Párom
    Előre is köszönöm szíves válaszukat!

    Klaudia

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Klaudia!
      Leírt diagnózisai igen szerteágazóak, érthető tanácstalansága. Rengeteg kérdés vetődik fel bennem a vizsgálataival, leleteivel kapcsolatban. Történt-e allergiavizsgálat, a mandulából kipréselt genny mikrobiológiai vizsgálata stb.? Éjszakai orrlégzési zavara miatt a horkolás kivizsgálása javasolt. Mindenképpen tisztázandó, hogy van- e valóban orrmandulája, ugyanis normál esetben ez kamaszkorban visszahúzódik, egyébként szövettanilag ellenőrizzük.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény MAgánklinika

      • Válasz
        K.Klaudia

        Tisztelt Klinika!

        Először is köszönöm a szíves, és gyors válaszukat!
        Allergia vizsgálaton átestem. Igazából gyermekkorom óta van valamilyen mértékű allergiám, akkor még jártam rendszeresen kontrollra, bár tüneteim sohasem jelentkeztek igazán.
        Van viszont egy tengeri malacom, amivel egy fedél alatt élek. Nem biztos, hogy jól emlékszem, de körülbelüli első tüneteim az ő érkezésével együtt jelentkezhettek, ill pár héttel utána. Persze ez nagyon nem biztos, mert ezelőtt 10 évvel már volt tengerim, és akkor semmi jel nem utalt allergiára.
        Lehetséges adott állatra allergia tesztet csináltatni?
        Mikrobiológiai vizsgálat nem történ a mandulából kipréselt gennyre vonatkozólag.
        Horkolni abszolút nem horkolok, ezt párom is megerősíti. Bár lehet, hogy ezt nem a hagyományos horkolásra tetszenek érteni…
        CT felvétel alapján az orrmandulám elvileg megvan.
        Mivel külföldön élek, ritkán vagyok otthon. Áprilisban viszont megyek, és amennyiben kapok önöknél időpontot, szívesen felkeresném Önöket.
        Kaposvári vagyok úgy különben, úgyhogy utaznom kell, ha rendelésükre felmegyek.
        Gondolják, hogy tudnak javasolni vizsgálatokat, hogy végre hosszú idő után kiderüljön a problémám valódi oka?
        CT felvételt tudok küldeni, mert megvan CD-n.
        Szíves válaszukat előre is köszönöm!
        Klaudia

        • Válasz
          Ezüstfény Magánklinika

          Tisztelt Klaudia!

          Az allergiát tudjuk kezelni és érdemes lenne dr. Maródi Mártához bejelentkezni ha feljön a rendelésünkre és vele konzultálni, mert Ő kiemelten foglalkozik allergiás problémákkal. Torokleoltást tudunk csinálni és orrendoszkópiával meg tudjuk vizsgálni, hogy gócos a mandula vagy sem. A CT felvétlet hozza magával.

          Üdvözlettel:
          Ezüstfény klinika

          • K.Klaudia

            Tisztelt Klinika!

            Köszönök minden választ, most már csak az időpont foglalás van vissza.
            Megtehetem ezt itt, vagy a telefonszámon, amit a honlapon találok?
            Tisztelettel
            Klaudia

          • Ezüstfény Magánklinika

            Amelyik Önnek kényelmesebb!

            Üdvözlettel:
            Ezüstfény klinika

  15. Válasz
    Sz. Magdolna

    Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

    Már többször voltam gégészet vizsgálaton és a jobb mandula szögletben jóindulatú nyirokcsomó megnagyobbodást diagnosztizáltak. Nyelésre fájdalom sugárzik a jobb fülembe, de egyenlőre csak enyhén fáj akkor is ha nem nyelek Felmerült a műtét lehetősége, de megkérdeztem másik szakembert Ő nem javasolta műtétet, a döntésem meg hozatalához lenne még egy kérdésem ami csak most fogalmazódott meg bennem.
    Ha tegyük fel elvégeztetem a műtétet és kiveszik a nyirokcsomót ez a beavatkozás esetleg beindíthat valamit ami rossz, itt arra gondolok rákos megbetegedés alakulhat ki?
    Előre is köszönöm a válaszukat.
    Tisztelettel. Sz. Magdolna

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Sz. Magdolna!
      Nagyon jó kérdések fogalmazódnak meg Önben! A nyakról nem szoktunk egy nyirokcsomót műtéttel eltávolítani. Ha kívancsiak vagyunk mit rejt, akkor először tapintással, ultrahanggal, aspiratios cytológiai vizsgálattal tájékozódunk. Az ilyen panaszos nyaki terimet mindenképpen érdemes kivizsgáltatni.

      Üvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  16. Válasz
    M.Katalin

    Tisztelt Ezüstfény klinika!

    Pár napja érdeklődtem Önöktől, választ még nem vártam, de kíváncsi voltam , milyen kérdések érkeztek azóta. Az én kérdésem eltűnt az oldalról, de a mai napon feltett kérdésre már válaszoltak. Mi az oka? Katalin

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Katalin!
      Az elmúlt pár napban rengetegen voltak rendelőnkben és orvosainknak nem volt ideje átnézni a kérdéseket, viszont dr. Maródi Márta rendelési idejét a recepciósunk is meg tudta Önnek írni. Kérdése nincs elfelejte vagy törölve és mindenképpen választ fog kapni 1-2 napon belül!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  17. Válasz
    Krisztina

    Tisztelt Klinika! Érdeklődék, hogy Dr. Maródi Márta mely napokon rendel? Köszönöm.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Krisztina!

      dr. Maródi Márta rendelési ideje márciusban: 03.13. péntek, 03.22. vasárnap, 03.27. péntek
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  18. Válasz
    M.Katalin

    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

    Január végén nátha következménye miatt bedugult a jobb fülem. Kb. két hét után a dugulás megszűnt, de nem hallok tökéletesen, és olyan mintha egy kis víz lenne benne, mikor nyelek, kicsit ropog. Reggel rosszabb, estére szinte teljesen jó lesz, de a hallás nem jött vissza még teljesen. Három fülorvosnál voltam, mindegyik azt mondta, nincs begyulladva, van benne egy kis savas folyadék, melegítsem fújjam befogott orral kifelé a fülemen keresztül a levegőt. Az a kérdésem, Önök rendelkeznek-e olyan berendezéssel, ami meg tudná szüntetni , ki tudná-e szívni valahogy ezt a pici folyadékot ? Vagy várni kell, és valamikor felszívódik magától.

    Tisztelettel várom válaszukat: Katalin

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Katalin!

      A leírt kezelés hatására 1 hónap legkésőbb 6 hét alatt általában visszatér a jó hallás. Amennyiben ez nem igy lenne, valami egyéb ok is lehet a háttérben, amit érdemes kivizsgálni és ennek megfelelően kezelni. Szivóberendezéssel rendelkezünk.
      Üdvözlettel:

      Ezüstfény klinika

  19. Válasz
    D.Gábor

    Tisztelt Doktor úr/Doktornő!
    Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy hétfőn voltam arcüreg röntgenen Dunakeszin a Szakorvosi Rendelőben, ami az alábbi eredményt hozta: Diagnózisok: J0100 Sinusitis maxillaris acuta, Beavatkozások: 31200: Orrmelléküreg felvétel( 445); Légtartó orrmelléküregek. /sz. Másnap a fül-orr-gégészeten elvittem a lapot bemutatni és megkérdezni, mi a teendő, az orvos elolvasta és azt mondta nincs bajom, felírt egy orrspray-t (Nasonex 0,05% szuszpenziós adagolt orrspray), mondván ezt alkalmazva megoldódik a problémám. Múlthét szombaton a fájdalom miatt ügyeletre vittek, ott felírták az Oxamoran nevezetű antibiotikumot. Már hetek óta nem tudom kifújni az orrom, pedig mindig tele van, napok óta fáj a fejem is, illetve az arcüregemet is szoktam érezni. Szeretném hozzátenni, hogy lyukas fogam is van, Érdemes másnál is kivizsgáltatnom a problémám vagy tényleg nem kell félnem? Elég rég óta tart számomra ez a betegeskedés, szeretnék túl lenni rajta.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: D.Gábor

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt D.Gábor!
      Amikor kérünk egy orrmelléküreg röntgent, akkor beküldő diagnózisként a tünetei alapján odaírjuk a kérőlapra a sinusitis maxillarist, azaz arcüreggyulladás diagnózist, ugyanis erre vagyunk kivancsiak, vajon fennáll-e. Az Ön röntgen felvetelén légtartó melléküregek szerepelnek, ami annyit jelent, hogy nem látható komolyabb gyulladás ezzel a típusú röntgen felvétellel.
      Panaszait azonban komolyan kell venni, egyéb vizsgálatokra is szükség lehet (orrendoscopia, allergiavizsgálat, CT stb.)
      Mindenképpen tisztázza a fogászati problémáját is!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  20. Válasz
    K. N. Ilona

    Tisztelt Doktornő, Doktor Úr!
    Olyan fülészeti problémám van, amiről még sehol nem találtam információt, szakvéleményt, irodalmat a neten és máshol sem.
    Panaszom lényege, hogy a bal fülemmel sokkal erősebben, élesebben hallok, mint a másikkal. Ez bizonyos hangok, zajok esetén elég kellemetlen tud lenni (pl. csengő, sziréna, kalapálás, fúrás-faragás, hangos kutyaugatás, éles koppanás, stb.). Fájdalmat nem érzek, csak egy kellemetlen nyilalást. A zajhatás erejétől, hangmagasságától és időtartamától függően enyhébb-erősebb egyensúlyzavar is fellép, ami aztán a fenti ingerek megszűntével elmúlik. Nem tudom, mi lehet ez, és mi a megoldás?
    Várom mielőbbi tanácsát, javaslatát és információit panaszommal kapcsolatban.

    Üdvözlettel:
    K. N. Ilona

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Ilona!

      Féloldali megváltozott hallásélmény miatt mindenképpen hallásküszöb vizsgálat illetve egyéb audiológiai vizsgálatok javasoltak. A háttérben hallóideg károsodás, belső fül rendellenesség is állhat.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  21. Válasz
    T. J. Krisztina

    Tisztelt Rendelő!
    10 éves fiam allergiás asztmás. Sajnos több hónapja fennáll nála köhögés, folyamatosan visszatérő hólyagok vannak a torkán, de baktérium nem tenyészett ki. Folyamatosan sárga, illetve zöldes váladék jött – jön az orrából. A tüdőgyógyásznál a tüdőkapacitása jó, de azért kilégzéskor kicsit sípol a tüdeje, szerintem a folyamatos váladéktól. Sokszor szükséges neki hörgőtágító, mert estére már úgy érzi, rosszul kap levegőt. Reggel pedig bedugul az orra. Már nagyon sok mindent próbáltunk, orrsprayket, szteroidos gyulladáscsökkentő belélegző szert az asztmájára, inhalalálást, toroköblögetést, stb…
    Folyamatosan felköhög a torkáról váladékot. Hol rosszabb, hol jobb ez az állapot, de folyton visszatér. Most éppen újra fáj a torka, én hólyagokat látok rajta, nyelni nehezen tud, és köhög, köhög és köhög. Várom válaszukat, hogyan tudnék rajta segíteni? Régebben Árvai Éva doktornőt ajánlotta egy ismerősöm, de pont akkor ment külföldre. Most látom, hogy Önöknél szokott rendelni, mikor tudnék, ha szükséges, hozzá eljutni? Köszönettel : egy aggódó édesanya

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Krisztina!

      Az allergiás asthma az immunrendszer kóros túlérzékenysége, sokszor nem csak a tüdőre korlátozódó betegség. Gyermeke garatjában látható elváltozást /hólyagokat/, érdemes lenne megmutatni gégészetunkon, hogy el tudjuk dönteni a kezelés irányát. Árvai doktornő a közeljövőben nem rendel nálunk, Maródi Mártát tudnánk ajánlani erre a problámára, ő kiemelten foglalkozik allergiás megbetegedésekkel.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  22. Válasz
    P. Gyöngyi

    Tisztelt Doktor Úr!

    Febr. 24-én feltett kérdésemre sajnos nem kaptam választ, már azóta sokan írtak s kaptak választ, sajnos én nem, ezért újra bemásolom kérésem:

    2005-ben volt egy műtét, a gyomromból polipot távolítottak el. Ekkor már a nyelőcsövemen fekélyt találtak,a folyamatosan visszaáramló epés sav miatt. A belgyógyászaton 2005 és 2012 között kapott rendszeres orvosi vizsgálat mellett szedett gyógyszerek mellett sem csökkentek, sőt fokozódtak panaszaim. Többféle protonpumpa gátlót kaptam azóta, nem éreztem jobban magam. Maszek gégészhez is lmentem, Klacid 500 mg-os tablettát és Nexiumot kaptam. Kérte, írjak 1 hét után mailt, jsvultam-e a gyógyszerektől. Válaszként azt kaptam, hogy nagyon nem örül neki. Ettől sem lettem jobban, s félek, hogy a sok éve tartó savas állapot gégerákot okoz.
    Indokoltnak tartja-e ha gégerák-vizsgálatot kérek? A Belgyógyászaton csak bólogattak évekig, nem tudom hova forduljak.
    Köszönettel:
    Gyöngyi

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Gyöngyi!

      Tegnap adtunk választ a kérdésére. Mindenképpen szükségesnek tartanánk a gége teljes vizsgálatát.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  23. Válasz
    L. Orsolya

    Tisztelt Doktor Úr!

    Pár hete (január 28) voltam Pap doktor úrnál fülzúgással, aki Betarint írt fel, ill. neurológiai kontrollt. A kontroll megvolt, eltérést nem találtak, a Betarin lassan elfogy, viszont sajnos még 2 hétig nem tudok jönni a doktor úrhoz kontrollra, utazás miatt. Érdeklődnék, hogy felírathatom-e a háziorvossal addig is a Betarint? A gyógyszer egyébként használ, a fülzúgás érezhetően csökkent. Köszönettel: L. Orsolya

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Orsolya!

      Igen, írassa fel és szedje tovább a betarint. Utazás után várjuk kontroll vizsgálatra!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  24. Válasz
    K.Zsuzsa

    Tisztelt Doktornő!
    14 hónapos babám havonta torokgyulladással küzd.Erősen fogzik,belázasodik.A gyermekorvos minden esetben antibiotikumot ír fel neki.
    Ön szerint a fogzás okozza a torokfájást? Milyen más gyógymódot tudna ajánlani?
    Köszönettel: Zsuzsa

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Kérdező!

      Nehéz látatlanban véleményt mondani, de nem tartjuk feltétlenül szükségesnek az állandó antibiotikum adását -figyelembe véve immunrendszerét. A fogzás okozhat enyhe torokpanaszokat de ezek semmilyen esetben sem indokolják az antibiotikum adását. Továbbá szükségessé válhat az is, hogy milyen más tényezők “külső hatások” okozhatják az állandó torokpanaszokat. A tüneti terápia kellő segítséget nyújthat.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  25. Válasz
    Zsuzsa

    Tisztelt Doktor úr/nő!
    14 hónapos kisfiam mostanában sokat piszkálja,vakargatja,belenyúl a fülébe.Ezek mellett sokszor elesik,néha ülésbòl is eldől.
    Lehetséges,hogy egyensúly zavara van?
    Melyik orvosukat ajánlja,hogy felkeressük ezzel a problémával?
    köszönettel: Zsuzsa

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Zsuzsa!

      A fülpiszkálást célszerű megmutatni fül orr gégésznek az esetleges fülészeti probléma tisztázására, ami viszont nem függ össze az eldőléssel és eleséssel. Egy gyermekideggyógyászt kellene felkeresni.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  26. Válasz
    Pusztai M.

    Az előző kommentből a kérdésem lemaradt.
    Tehát a háziorvosom szerint fül-orr gégészetre kellene mennem első körben. De oda csak jövőhétre tudtak időpontot adni, és a háziorvosom senkit sem tudott javasolni. Amennyiben ön mint fül-orr gégész is úgy ítéli meg, hogy a problémámmal első sorban fül-orr gégészetre kell mennem, úgy szeretnék időpontot kérni, de nem tudom melyik orvoshoz kérjek majd időpontot telefonon.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Egyetértve a háziorvosával az első vizsgálat mindenképpen fül orr gégészeti annak megállapítására, hogy ténylegesen a torok a “bűnös” a kiváltott panaszokért. Javasolnánk egy fiberoszkópos teljes gégevizsgálatot. Viszont sokkal inkább valószínű, hogy a tűnetek (hányás) jelzés értékű és további vizsgálatra van szükség első sorban, belgyógyászati, gasztroenterológiai, esetleg reflux megállapítására, továbbá gerincpanaszok is okozhatnak reflexesen torokban jelentkező tüneteket.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény

  27. Válasz
    Pusztai M.

    Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

    Egy hónapja úgy érzem mintha egy hajszál lenne a torkomban a nap különböző szakaszain ez hol erősebb hol gyengébb. Amikor az érzés erősebb úgy gyakran öklendezem. Hiába próbálom visszafojtani. Ilyenkor elég egy minimális inger (bármilyen erősebb illat) ami arra késztet hogy öklendezzek. Amikor öklendezésig jut a dolog többnyire hányok is. Mivel egyáltalán nincsen hányingerem, és nem is érzem hogy hánynom kéne, az egyetlen okot a torkomban érzem. 1 hónapja még csak heti 1-2 alkalommal fordult elő, de múlt hét szombat óta már minden nap. Sokszor az utcán hányok, mert nem bírok eljutni hazáig. Az öklendezések nagyon hirtelen jönnek, és nagyon erősek. Pont ugyanolyan érzésem van mintha valaki meg akarna hánytatni és direkt lenyúlna a torkomba. Valamit érzek a torkomnál de nem tudom megfogalmazni, talán ahhoz hasonlít mintha egy hajszál ott lenne ami ingerelné.

  28. Válasz
    P. Gyöngyi

    Tisztelt Doktor Úr!
    2005-ben volt egy műtét, a gyomromból polipot távolítottak el. Ekkor már a nyelőcsövemen fekélyt találtak,a folyamatosan visszaáramló epés sav miatt. A belgyógyászaton 2005 és 2012 között kapott rendszeres orvosi vizsgálat mellett szedett gyógyszerek mellett sem csökkentek, sőt fokozódtak panaszaim. Többféle protonpumpa gátlót kaptam azóta, nem éreztem jobban magam. Maszek gégészhez is lmentem, Klacid 500 mg-os tablettát és Nexiumot kaptam. Kérte, írjak 1 hét után mailt, jsvultam-e a gyógyszerektől. Válaszként azt kaptam, hogy nagyon nem örül neki. Ettől sem lettem jobban, s félek, hogy a sok éve tartó savas állapot gégerákot okoz.
    Indokoltnak tartja-e ha gégerák-vizsgálatot kérek? A Belgyógyászaton csak bólogattak évekig, nem tudom hova forduljak.
    Köszönettel:
    Gyöngyi

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Gyöngyi!

      Mindenképpen indokoltnak tartjuk a gége teljes kivizsgálását!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  29. Válasz
    L. Ildiko

    Kedves Doktornő! Két hete 38 39 fokos lazam volt,orromban budoset ereztem,arcom homlokom fájt,mellkasom tudom fajt,orrot fujni nem tudtam,száraz kohogesem volt.Egybol orrfulgegeszetre mentem.Azt mondták arcureggyulladadom van,felirt augmentin duot,nasinix orrsprayt,algopirint a lazra.Nasicot lohasztonak.Minden tőlem telhetőt megtettem még e mellett,es fekudtem.Egy hét múlva visszamentem,nem voltam tul jol.Masik orvos volt.Elkuldott orrmellekureg rontgenre.Orrmellekureg legtartok.Azt mondta nincs arcureggyulladasom.Hasznaljam tovabb az orrsprayt,ez virusos betegség. A lázat csiilapitsam.Meg mindig betegallomanyban vagyok.Fekszem.infrazom.orrsprayzem.c vitaminozom magam.tengeri sos vizzel orromat mosom.fluimucilt iszom.grapefruitmagkivonatot csepegtetek teába. Sok folyadekot iszom.sobarlangba járok. Mégis a tüneteim: feszül az arcom,ég, es azt gondolom milyen piros lehet,kozben falfeher,fülem zug,homlok omnal szememnel a cson t erzekeny.Mintha tenyleg belenne durranva az arcom homlokom.Es a homersekletem 37.6.Mivel nem vagyok lazas tipus,ez mar megvisel.Holnap már muszáj dolgoznom,de félek hogy megint belazasodom.Tegnap a haziorvos tudogyogyaszhoz is elkuldott,minden rendben.azt mondta ezek a virusok ilyrneket csinálnak. Vegyek be lazcsillapitot es sok folyadekot igyak.Az orrom nincs eldugulva amugy,de szagokat meg mindig nem érzek. Allergia vizsgalaton voltam féléve,ott is minden rendben volt.Mi lehet a baj?van e egyáltalán aggodasra okom?ez a 17.nap hogy beteg vagyok.koszonom valaszat.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Ildikó!

      Sajnos az elmúlt hetekben azok a tapasztalataink, hogy nagyon komoly és súlyos szövődmények alakulnak ki egy-egy vírusos megbetegedést követően. Az Ön által felsorolt tünetek alapján felmerül egy arcüreg homloküreg gyulladás is de elképzelhető, hogy a rostasejtekben van a gyulladt állapot. Mi első körben egy arcüreg ultrahanggal vizsgálnánk ezeket a területeket, nagy valószínűséggel indokolt lenne egy arcüreg CT elkészítése is. Mivel ez a legalaposabb módja a diagnózis felállításának és a már említett esetleges gyulladásos megbetegedések kizárásának vagy igazolásának. Semmiképp nem normális, hogy ezek a tünetek ilyen hosszú ideig elhúzódnak, azt javasoljuk mindenképp vizsgáltassa ki panaszait.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  30. Válasz
    S. Orsolya

    Tisztelt Doktor Úr !

    Pár hónapja be van dugulva a jobb fülem voltam már pár orvosnál vele megnézték azt mondták ,hogy nincs semmi baj szabad a hallójáratom várjak türelmesen ,hogy kiduguljon .Szeretnék választ kapni mit tudok tenni mikor tudok Önökhöz időpontot kérni ? :)
    Dr. Modok János rendelési idejét szeretném megkérdezni
    Köszönettel :
    S. Orsolya

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Orsolya!
      Amiket el szoktunk végezni ilyen panaszok esetén az egy fülnyomás mérést tympanométer segítségével mely betekintést enged a dobhártya mögötti viszonyokba arra a területre, melyre szabad szemmel nem lehet látni. Iletve ha indokolt akkor egy endoszkópos vizsgálat. Dr. Modok János ezen a héten vasárnap, Dr. Nagy tibor pedig keddenként rendel. A hét bármely napján tud nálunk időpontot foglalni, minden nap van rendelés.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  31. Válasz
    R. Ildikó

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!
    Azzal a kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni, hogy van egy három éves kislányom aki elég sokat beteg. Már jártunk Önöknél és a vizsgálat eredménye az volt, hogy nagyon nagy az orr mandula meg a garatmandula és hogy ki kell venni. Sajnos elkövetük azt a hibát, hogy halogattuk a műtétet, mert még pici a kislány. Rá kellett döbbenünk, hogy a kislány nagyon sokat beteg és nem igazán tud ki jönni belőle csak antibiotikummal. Javasoltak egy alvásvizsgálatot amire két hónapot kell várnunk és talán utána megműtik. Nem szeretnék várni mert már nagyon szenvedünk. A kérdésem az lenne, hogy Önök műtenek is, ha igen akkor hol és mennyi időt kell várni, hogy sorra kerüljünk.? Előre is köszönöm a tájékoztatást. Üdvözlettel: R. Ildikó

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Ildikó!

      Rendelőnkben nem végzünk mandulaműtétet. Kikerestük a korábbi leletét és továbbra is azt tudnánk javasolni, hogy vegyék fel a kapcsolatot Dr. Hajós Pál főorvossal. Célszerű lenne a doktor úrral konzultálni az esetleges műtéttel kapcsolatban. Minden felmerülő kérdésére a főorvos úr tud naprakész választ adni. A tőlünk kapott leletükön rajta volt a Hajós főorvos úr elérhetősége.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  32. Válasz
    R.T.Zsuzsanna

    Tisztelt Ezüstfény Klinika!
    Kisfiam nemsokára lesz 6 éves, régebben többször is volt középfül-gyulladása (tavalyig, azóta szerencsére nem). A Nevelési Tanácsadóban azt állapították meg, hogy beszédértésben, észlelésben elmaradása van. GMP és G-O-H tesztet csináltak.
    Ők részletes gégészeti és audiológiai kivizsgálást javasoltak.
    Szeretném segítségüket kérni, hogy kisfiamnak pontosan milyen vizsgálatot javasolnának, mennyibe kerül és milyen távra adnak időpontokat?
    Válaszukat előre is köszönöm.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Zsuzsanna!

      Egy fül orr gégszeti vizsgálat hallásvizsgálattal 16.000Ft. A hét bármely napján fordulhat hozzánk, minden napra vannak szabad időpontjaink.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  33. Válasz
    Kriszta

    Tisztelt Doktor Úr!
    Pár hónapja fültisztítás során felsérthettem a fülemet, az elején fájdogált, de gondoltam begyógyul. A fájdalom el is múlt, viszont azóta is vízszerű váladékozást észlelek a fülemben. Szükséges orvosi kivizsgálás, vagy otthoni körülmények között is kezelhető? Válaszát előre is köszönöm!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Kriszta!
      Sajnos otthon nem tudja kezelni ezt a problémát. Mindenképpen egy szakorvosi vizsgálat szükséges annak kiderítésére, hogy mi okozza a váladékozást.
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  34. Válasz
    Norbert

    Tisztelt Ezüstfény Klinika!

    Január 31-én itt a “kérdezze orvosunkat” menüpontban érdeklődtem egy problémával kapcsolatban, azonban – másokkal ellentétben – még nem kaptam választ. Tisztelettel érdeklődöm, hogy kaphatok-e választ.

    Norbert

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Valóban nem kapott választ, ezért elnézését kérjük! Pótoltuk a hiányosságot, lentebb olvashatja!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  35. Válasz
    József

    Nagyon jó véleményeket hallottam a klinikáról és szeretnék bejelentkezni Önökhöz de nekem csak hétvégi nap jöhet szóba. Ilyenkor csak a sürgős eseteket fogadják vagy teljes a szolgáltatásuk, mint hétköznap? Lányom járt ott a gyerekekkel és nagyon meg volt elégedve ezért szeretnék én is oda menni. Válaszukat köszönöm! József

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves József!

      Köszönjük, hogy minket választ! Örülünk a pozitív visszajelzésnek és természetesen a hétvégi napokon is teljes a szolgáltatásunk, orvosaink ilyenkor is maximális figyelmet fordítanak pácienseikre!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  36. Válasz
    M. Sz. Gyöngyi

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    4 hónapos kisfiamnak sokszor gátolt a légzése, horkoló hangot ad ki igen gyakran. Az orrát ilyen esetben ki szoktuk szívni, de legtöbb esetben semmilyen váladék nem jön belőle. Gyermekkoromban nekem kivették az orrmandulámat, mert nagy volt. Lehet-e, hogy neki is nagyobb az orrmandulája, örökölhető ez? Önök vizsgálnak ilyen korú gyermekeket?
    Válaszukat előre is köszönöm!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Gyöngyi!
      Igen, vizsgálunk csecsemőket a rendelőnkben már pár hetes kortól. Ebben a korban ritka, hogy az orrmandula okoz problémát.
      A csecsemők zavartalan orrlégzése nagyon fontos a szopizásnál. Amennyiben a gyermek jól fejlődik, komolyabb teendőt nem igényel, de érdemes lenne megnézni egy fül orr gégésznek.
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  37. Válasz
    H. Norbert

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    Régen a torokgyulladás volt a gyakori nálam, most viszont már több éve a légcsőgyulladás, légcsőhurut gyötör minden tavasszal, ősszel. Mindig torokfájással kezdődik, közben egy nátha, ezeket ki tudom kúrálni antibiotikum nélkül, de a végeredmény mindig ugyanaz: légcsőprobléma,(+néha hörgő) ami csak antibiotikummal múlik el. Sajnos az életem során nagyon sok antibiotikumot kaptam (35 éves vagyok) és úgy érzem, az immunrendszerem szinte folyamatosan padlón van. A fenti betegségek nagyon gyorsan illetve könnyen kialakulnak nálam, pl. elég nagyon rövid ideig (akár pár percig) megizzadva egy hideg-hűvös helyen lennem, vagy rendkívül érzékeny vagyok a nyitott ablakokra, huzatra, a klímáról nem is beszélve. (mindez oly annyira, hogy a környezetemben az emberek már hülyének néznek, hogy hogyan lehet ennyire fázósnak lenni). A házi orvosom broncho vaxomot szedet velem egy jó ideje (kúraszerűen tavasszal és ősszel) de már az sem használ.
    Tüneti kezelés helyett mindenképp az okot szeretném megtudni és kezelni, de azt sem tudom, hogy a fül-orr-gégészet terén vagy az immunológia terén kellene elindulnom. Mennyi a várakozási idő (előjegyzési idő) önöknél? És mikor célszerűbbek a vizsgálatok: akut probléma idején vagy panaszmentes időszakban?
    Tisztelettel és köszönettel: Norbert

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Kérdező!
      A visszatérő torok es legcsőgyulladas oka lehet gátolt orrlégzés, ami miatt a belélegzett levegő nem az orrjáraton (felmelegítés és benedvesítes az orrban történik), hanem direkt a garaton keresztül (hideg, száraz levegő) jut az alsó légutakba, ezáltal kiszárad és kevésbé ellenáló a nyálkahártya. Tehát szükseges lenne egy vizsgalat ilyen irányban. Akut esetben egy torokváladék vizsgálat is javasolt, hogy valóban baktériumok okozzák-e a gyulladást.
      Másik ok lehet reflux, ebben az esetben a sav, vagy annak a gőze gyengíti, izgatja a nyálkahártyát.
      Csak egy teljes gégészeti kivizsgálással lehetne az okot megállapítani.
      Üdvözlettel: Ezüstfeny Klinika

  38. Válasz
    Anita

    Kedves Doktorúr/Doktornő!

    Nekem olyan problémám van, hogy minden hónapban begyullad a fülem, általában csak az egyik, de van hogy mindkettő. Voltam vele illetve ha fáj járok vele orvoshoz is, aki kezeli, de mindig előjön, mindig átmegy a torkomra az állkapcsomra is. Sosem küldd további vizsgálatokra, azt mondta hogy baktérium okozza, semmi más, az sem hogy milyen baktérium. Tehát semmit nem tudok. De ez ellen lehet tenni? Műtéttel vagy bármivel? Mert akkor is vatta van a fülembe ha nem fáj, hogy védjem, mégis előjön. Kb 2 éve kezdődött azóta minden hónapban előjön. Nagyon szépen köszönöm előre is a választ!

    Tisztelettel: Anita

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Anita!
      Pontosítanunk kellene a panaszokat, mert az elmondottak alapján hallójáratgyulladás illetve középfülgyulladás is felmerül.
      Jó lenne tudni, használ-e hajfestéket illetve van-e ismert pollenallergia. Amennyiben az eddigi vizsgálati eredményeket is elhozza jó eséllyel fel tudjuk tárni a probléma forrását és igyekszünk változtatni rajta.
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény klinika

  39. Válasz
    alexandra

    Tisztelt Doktornö!
    Az a problémám lenne hogy több mint fel éve a baloldali orrom elvan dugulva. Azzal a panaszal mentem az orvoshoz hogy büzös váladék folyt az orrombol Voltam vele orvoskloknal ők az mondtak virusos megfazas. Irtak antibiotikumot egyebb orrsprayt,de nem.igazan javult az allapotom töle.VOltam fülorr gégészeten ott csinaltak egy arc röggent bal oldali orr uregem fedett volt, kaptam ott is antibiutikumot es fogorvoshoz kuldtek ,hogy lehetseges a fogtol alakkult ki. Voltam ott is de semmi ugyan ugy ekvan dugulva buzos valadek néha nagyobb darab jön belöle ki. Nemtudom mar hova forduljak vele.lehet a felszuras segit mar csak rajta?

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Alexandra!
      Panaszai alapján valóban felmerül a fog eredetű arcüreg gyulladás. Amennyiben a fogászaton egyértelműen kizárták a fogászati gócot, az orrjáratok endoszkópos vizsgálata illetve arcüreg CT vizsgálat segíthet a gennyes váladékozás okának feltárásában illetve a probléma megoldásában.
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  40. Válasz
    S.Ari

    Tisztelt Doktor úr.Doktornő!

    Sajnálatos módon kb 3 éve folyamatosan folyik az orrom,és orr dugulástól szenvedek,mostanra már a napjaim 90%-ban ízeket és illatokat sem érzek. Alergia kivizsgáláson nem találtak erre magyarázatot, orrspayt 1 éve nem használok mivel amikor használtam sem segített..ugyan úgy be volt dugulva és nem éreztem semmit sem.Sajnos a napjaimat is megnehezíti mivel nem kapok levegőt rendesen,aludni is nagyon nehéz mert nem tudok nyitott szájjal aludni az orromon meg csak ritkán kapok levegőt. Folyton orrot kell törölnöm,olyan hangon beszélek mintha megvolnék fázva és tele lenne az orrom,fújnom kell,mert folyik,de szinte semmi nem jön belőle csak ilyen vizes színtelen váladék. Kérem ha tudna segíteni azt nagyon megköszönném,jó volna ízeket illatokat érezni és végre normálisan aludni.
    Várom válaszát.Tisztelettel S. Ari.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Kérdező!

      Járt már ezzel a problémájával fül orr gégészeti vizsgálaton? Megvizsgálták az orrát endoszkóp segítségével? Készült röntgen, CT felvétel az arc melléküregeiről, vagy esetleg arcüreg ultrahangos vizsgálata volt már? Az allergia vizsgálat mikor történt? Teljesen negatív lett a vizsgálat eredménye? Több különféle fül orr gégészeti probléma is szóba jöhet az elmondottak alapján. A tüneteket kiváltó ok diagnosztizálásához a korábban említett vizsgálatok elvégzésére lenne szükség.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

      • Válasz
        S. Ari

        Tisztelt Doktor úr.Doktornő!
        Köszönöm a válaszát és hogy a kérdéseire válaszoljak,az Allergia vizsgálat is kb 3 éve volt és akkor negatív lett. Voltam Gégészeten ott csináltak röntgent az arcüregemről és az eredmény szerint valami szőlőfürt szerű képződmény volt a baloldali arcüregemben,akkor erre kaptam valami szteroidos orr sprayt,de nem lett sokkal jobb tőle.Aztán elküldtek Ct-re, ami ezt a valamit már nem igazolta,de különösképpen semmit nem is mutatott ki..tehát nem volt kezelés és azóta is csak vagyok.Az állapotom odáig romlott,hogy sem ízeket sem illatokat nem érzek és nehezen alszom mert nem kapok levegőt rendesen és csak szipogok és orrot fújok.
        Kérem ha tudna valamit javasolni,és hogy hová milyen vizsgálatokra jelentkezzek azt nagyon megköszönném! Várom válaszát.Tisztelettel S. Ari

        • Válasz
          Ezüstfény Magánklinika

          Tisztelt Kérdező!

          Érdemes lenne egy arcüreg ultrahangos vizsgálatot végezni és ha a vizsgálat során felvetődik, hogy az arcüregek nem légtartóak akkor szükséges lenne megismételni az arckoponya CT-t. Amit még javasolnánk az egy endoszkópos vizsgálat amivel az orrkagylók állapotát illetve az orrgaratot, arcüreg szájadékok vizsgálatát és a fülkürt kivezetését ellenőriznénk. Nálunk ezek a vizsgálatok mind helyben elvégezhetőek, kivéve a CT-t. Terápiát csak a pontos diagnózis után tudunk javasolni.

          Üdvözlettel:
          Ezüstfény Magánklinika

          • S.Ari

            Nagyon köszönöm a gyors válaszát! Szeretném elvégeztetni a vizsgálatot mert elviselhetetlen ez a helyzet,a minőségtelen alvás és az illat-íz hiánya is borzasztó.Hol kezdjem? Hol jelentkezzek és kérjek további felvilágosítást?
            Üdv S.Ari

  41. Válasz
    Ádám

    Tisztelt Klinika!

    Évek óta szenvedek az arcüregben lévő cysta okozta panaszok miatt. Szeptemberben hosszú idő után végre sikerült megműtetnem de nem érzek jelentős javulást. Elmennem pár hónapja egy másik magánklinikára újravizsgáltatni és még mindig kimutatott a CT polypot vagy cystat mindkét sinus maxillarisban polypoid mucosa – kiszélesedés. Felírtak Avamys orrsprayt de nem érzek javulást azóta sem változást. Érdeklődnék hogy van-e önöknél valamilyen alternatív gyógymód vagy vizsgálat.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Kérdező!

      Nem írta meg, hogy mik a konkrét panaszai (orrdugulás, orrfolyás, fejfájás stb.) Javasolt lenne egy konzultáció.

      • Válasz
        Ádám

        Leginkább fejfeszítés köhögés izomfájdalmak.
        Esetenként fülfájás nyeléskor kattanó hang hallása.

        • Válasz
          Ezüstfény Magánklinika

          Mivel a felsorolt tünetek nem kizárólag az arcüreg cysta és polyp megléte kapcsán felmerülő tünetek, hanem más fül orr gégészeti problémákra is utalnak, ezért fontos lenne látni a műtéti zárójelentést, újonnan készült CT felvételt, korábbi leleteket, valamint szükséges lenne egy teljes körű fül orr gégészeti vizsgálat annak megállapítására, hogy milyen terápiák jöhetnek szóba. Mindenképp forduljon fül orr gégész szakorvoshoz!

          Üdvözlettel:
          Ezüstfény Magánklinika

  42. Válasz
    Enikő

    Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!
    Aggódó anyukaként a következő problémánkkal fordulunk ezúton Önökhöz:
    Kisfiam 3 hete beteg, két oldali középfül gyulladást diagnosztizáltak nála december 21-én fül orr gégészeti ügyeleten, antibiotikumot kapott, aktil duo, 5 napon keresztül. Mellékhatásként folyamatos hasmenés és a popsiján gombás foltok. 4 nap után ismét lázas lett, a jobb fülét újra gyulladnak látta a háziorvosunk helyettese, antibiotikumot kapott újabb egy hétig. Mellékhasásként további hasmenés, gombás tünetek, étvágytalanság. Probiotikumot végig, a mai napi kap, 3x váltottunk probiotikumot. Múlt hét hétfőn fül orr gégésznáél voltunk kontrollon, a fülét gyógyultnak találta, a manduláján lévő fehér lepedékre azt mondta gomba, glicerin boraxal kezeljük. Kedden ismét belázasodott, a háziorvos sürgősséggel beküldött minket a kórházba teljes kivizsgálásra. Csak a manduláról vettek kenetet, ennek az eredménye ma lett meg, semmilyen kórokozó nincs. Újabb antibiotikumot augmentint kaptunk, szerdán a diagnózis középfülgyulladás és tüszős mandula gyulladás volt. A kenet eredményért amikor bementünk a háziorvos tanácsára mononukleózis gyanúval kértük a vérvételt is. A vérvétel eredménye inkább vírusfertőzésre utál, ennek ellenére az antibiotikum adását továbbra is javasolták, sőt felmerült, hogy feküdjön be a kórházba és adják be neki vénásan. A torkán jobb oldalon továbbra is fehér lepedéket látnak, amit tüszős mandulagyulladásnak diagnosztizálnak, de nem értjük, hogy akkor hogy nem találtak rajta baktériumot. Ezen előzmények után ma úgy döntöttünk abbahagyjuk az antibiotikum szedését, ami most is komolya mellékhatásokat váltott ki a gyereknél, folyamatosan megy a hasa. Ön/Önök szerint is jogosan kérdőjelezzük meg az antibiotikum szükségességét? Az LDH szint: 544, ami meghaladja a referenciatartományt, az antibiotikum betegtájékoztatójában kifejezetten szerepel, hogy májgyulladásnál nem adható, ez sem kizáró ok? Minden tanácsukat, segítségüket előre is köszönök: K. Enikő

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt K. Enikő!

      Levele kapcsán felmerül pár fontos kérdés. Kérdéséből nem derül ki, hogy mennyi idős a kisfiú? A levett mintában vizsgálták baktérium mellett a gombát is? Az antibiotikumot nagy valószínűséggel abbahagyhatják. Viszont fontos lenne, hogy megvizsgáljuk a gyermeket és személyesen is konzultálhassunk a felmerülő kérdésekről. Miért mindig ugyanolyan hatóanyagú antibiotikumot kapott? Mi az oka, hogy nem váltottak? Sajnos van némi ellentmondás azokban a diagnózisokban amiket itt leírt nekünk. Elég valószínű, hogy a fehér lepedék gombára utal. Fontos lenne tudni, hogy fennáll-e még a középfülgyulladás. Egy tympanometriás vizsgálat és egy mikroszkóp segítségével ez könnyen megállapítható. A leírtak alapján ez a vélemény fogalmazódott meg de természetesen diagnózist csak egy személyes vizsgálat és konzultációt követően tudunk adni. Szombat – vasárnap is van rendelésünk, hívjon minket bizalommal!

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  43. Válasz
    T. Melinda

    Tisztelt Klinika! 4 hónapos kislányomnak picit feszes a nyelvféke! Az orvosunk ajánlotta, hogy vágassuk fel! Érdeklődnék, hogy foglalkoznak-e ezzel? Köszönöm. Üdv.: T. Melinda

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Melinda!

      Igen, szoktunk végezni nyelvfék felvágást.

      Üdvözlettel,
      Ezüstfény Magánklinika

  44. Válasz
    K.CSILLA

    Tisztelt Doktornő!
    Sajnos több éve orrcsepp függőségben szenvedek: Próbáltam leszokni már de segitség nélkül nem megy! Olvastam,hogy önök ezzel is foglalkoznak.Szeretném megkérdezni,hogy mi ennek a kezelésnek a menete.Sajnos most nagyon meg vagyok fázva és ilyenkor már az orrcsepp se segit ezért nagyon szenvedem. Ezért is szeretnék megoldást talállni a problémámra.Olvastam erről rengeteg helyen és tudom sokan szenvednek ebben.De konkrétan sehol sem irtak erről. Voltam orvosnál is ott csak annyit mondtak le kell szokni.De segíteni nem tudtak. KÖSZÖNÖM!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Csilla!

      Rendelőnkben rengeteg alkalommal jártunk már sikerrel az orrspay függőség leszoktatásában. Nem csak felnőtteknél, gyerekeknél is. Első körben konzultáció szükséges, milyen orrcseppet használ – milyen gyakran – esetleges allergia van – sok más egyéb kérdés, melyek után terápiaként felmerülhet a leszokás idejére más hatóanyagú orrspray amely nem okoz függőséget. Általában ezek vényre kaphatók. Meg kell vizsgálni, hogy van-e orrpolip vagy orrsövényferdülés ami befolyásolhatja az orrlégzést és nehezítheti a leszokást. Szükség esetén gyógyszeres kezelés. Terápia részeként felmerül még az orrmosás, soft lézer kezelés, akupunktúra. A sós orrmosást egyénként nátha idején különösen jó alkalmazni akár naponta többször is!
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  45. Válasz
    K.Réka

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    1,5 hete kivették a garatmandulám és a fülem azóta fáj amikor nyelek. Mitől van ez?
    Köszönettel: Réka

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Réka!

      A műtét helye fájhat és az sugárzik át a fülbe, ez természetes. Napról napra kevésbé fog fájni!
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  46. Válasz
    Cs. Józsefné

    Tisztelt Klinika! Izületi problémáim miatt2014 májusában kivették a mandulámat.Tavaly voltam 50 éves. Azóta az izületi problémám,több kevesebb sikerrel megoldódott, Viszont azóta állandó légcső hurutom van,azóta már háromszo volt hörghurutom,ami 6-8 hétig eltart.És azóta azt érzem mintha egx marék só lenne a számban.Ez borzasztó kellemetlen mert állandóan kiszárad és ég a torkom.Állandóan vizet kell innom hogy enyhitsem ezt az érzést.Ja és még plusz hámlik a torkom folyamatosan:Az orvosom azt mondta,hogy fogjuk a mandula műtétre,De már tovább nem birom utánna szeretné nézetni mi lehet a probléma! Tisztelettel:Cs. Józsefné

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Kérdező!
      Mandula műtét után nagyon ritkán előfordulhat, hogy megszaporodnak a felső légúti betegségek amelyek által az alsóbb régiók is érintetté válnak. A száraz érzés talán baktérium vagy gombás megbetegedést jelezhet ezért érdemes lenne egy torokváladék mintát levenni laborvizsgálat céljára. Az eredménytől függően amennyiben pozitiv a laborvizsgálat, el kell kezdeni a tünetek kezelését.
      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Magánklinika

  47. Válasz
    G.G.

    Tisztelt Doktor Ur/Doktorno,

    Mar 6 hete nincs hangom, ill. rekedtes es nehezemre esik a beszed. Eddig meg semmilyen kezeles nem segitett. Pl. gyogyteak, calcium, antibiotikum, allergia gyogyszer. Nagyon felek hogy valami komoly. A gegesz csak gyulladast latott, de nem ertem miert nem mulik el? Mit javasol? Lehet hogy komoly a problema?
    Elore is koszonom.
    G.G.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt G.!
      Kérdéséből nem derül ki, hogy milyen módon vizsgálták. Sor került esetleg endoszkópos vagy fiberoszkópos vizsgálatra vagy sem. Ezeknek az eszközöknek a segítségével egy teljes vizsgálatra lenne szükség, hogy fennáll a gyulladás jelenleg is, milyen mértékű és mi áll a hátterében. Diagnózist követően a sikeres terápia érdekében elképzelhető, hogy egy foniátriai vizsgálat is szükséges lesz.

  48. Válasz
    I

    Udvozlet. Azt szeretnem megkerdezni, hogy lehet-e osszefugges egy erosebb nyakmasszazs es a ket nappal utana elkezdodo fulzugas kozott? Ez tavaly aprilisban volt, azota hol halkan, hol erosen zug a fulem. Van-e remeny a gyogyitasra? Felirt gyogyszer nem hasznalt. Nincs magas vernyomas, cukorbaj. Idegi eredetu hallaskarosodast talaltak. Koszonom valaszukat. Odvozlettel

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Istvánné!

      A fülzúgást sajnos okozhatja nem megfelelő nyaki masszázs. A fülzúgásnak igazán száz százalékos gyógymódja nem létezik már csak azért sem, mert más-más okok válthatják ki. Fontos a pontos kivizsgálás és meg lehet próbálni több terápiát de nem garantált a siker. A fülzúgás mértékét legtöbb esetben sikerül mérsékelni.

  49. Válasz
    K. Roland

    Kedves Doktor Úr!

    Valami fehér golyót látok a mandulámnál. Nem fáj, panaszom nincs, csak egyszerűen zavar, hogy ott van. Fülpálcikával próbáltam kinyomni de nem sikerült és elég büdös lett a fülpiszkáló. Kb 3 hete fedeztem fel. Mi ez és hogy tudok megszabadulni tőle?

    Előre is köszönöm!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves K. Roland!

      Így látatlanban úgy gondolom, hogy mandulakő (detritus) van ott. Ez lehet bűzös és kellemetlen szájszag is lehet tőle. Viszonylag sok embernél előfordul. Fül orr gégész könnyen el tudja távolítani. Önmagának ne próbálkozzon, nehogy bajt okozzon!

  50. Válasz
    W.Attila

    Tisztelt Ezüstfény klinika! Pár hónapja gyulladásban van a torkom és nem múlik el. A mandulámat 3 éves koromban kivették már. Urologiai panaszom volt elötte többször vissza térö jó indulatú prosztatitis. Az urológus góc kutatásra küldött orr fül gégészet és fogászatra. Itt nem találtak semmit. Most egy hete kb szédülésem is van néha nem mindig.Azt szeretném kérdezni ,hogy milyen vizsgálatra van szükségem önöknél.? Rossz a közérzetem fáradékony vagyok. Vezetés közben is van,hogy szédülök. Én 43 éves vagyok. Tisztelettel: Attila

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Attila!

      Mindenek előtt egy teljes körű fül orr gégészeti vizsgálatot javasolnánk mely során ki kell szűrnünk, hogy fül eredetű a szédülése oka. Miután kizártuk a fülészeti okokat, akkor klinikánkon is rendelő kiváló neurológus főorvoshoz javasolnánk egy vizsgálatot. Abban az esetben, ha mégis fül orr gégészeti háttere van a panaszainak akkor a terápiát vizsgálatok eredménye alapján állítjuk össze. Szédülésnek több forrása lehet de minden esetben összetett vizsgálatok segíthetnek kideríteni a kiváltó okokat.

      Tisztelettel:
      Ezüstfény Klinika

  51. Válasz
    Dalma

    Tisztelt Klinika!

    Nagyjából egy hónappal ezelőtt erős stresszhatás érte az életemet, melyet azóta sem tudtam száz százalékig feldolgozni. Ezen időszak felétől, körülbelül 1-másfél hete a kulccsontom találkozásánál, a nyakam végénél keztem gombócot érezni a torkomban bizonyos időközönként. Fizikailag ennek nyomát – csomó, etc – nem érzem.
    Az étkezésem nem változott, illetve gyógyszert sem szedek, így allergiás reakció ettől valószínűleg nem lehet.

    Természetesen jó eséllyel lehet a stressz okozta gombóc érzet, azonban szeretném ezt kivizsgáltatni. Érdeklőni szeretnék, hogy hogyan történik ez a vizsgálat Önöknél?

    Előre is köszönöm a válaszát,
    Üdv.
    D.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Dalma!

      Pácienseinket előre megbeszélt időpontra fogadjuk magánrendelőnkbe. Az Önéhez hasonló panaszok eseténél egy fiberoszkóppal végzett teljes körű vizsgálatot tartunk célszerűnek. Ennek az eszköznek a segítségével a gombóc érzést okozó jó és rossz indulatú elváltozásokat tudjuk kiszűrni. Itt láthat egy videót ahol levezetjük ezt a fiberoszkópot: http://ezustfenyklinika.hu/kerdezze-orvosunkat/ful-orr_gegeszeti_problemak/gegerak-szures/
      A vizsgálat nem fájdalmas, maximum kissé kellemetlen lehet. Amennyiben szeretne eljönni hozzánk egy ilyen vizsgálatra, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +36-30-884-1904

      Ezüstfény Klinika

  52. Válasz
    M. Mária

    Kedves Hölgyem/Uram!

    Dr.Papp Péter magánrendelésére szeretnék bejelentkezni. A kérdésem az lenne, hogy mely napokon van a Doktor Úr? Édesanyámat szeretném elvinni hozzá halláscsökkenés panaszával illetve egy hallásvizsgálatot én is szeretnék.

    Köszönettel:
    M. Mária

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Mária!
      Dr. Pap Péter fül orr gégész hétfő és szerda délutánonként fogadja pácienseit magánrendelőnkben. Bejelentkezés telefonon vagy itt az oldal alján lehetséges: http://ezustfenyklinika.hu/services/ful-orr-gegeszet/

      Köszönjük megkeresését!
      Ezüstfény Magánklinika

  53. Válasz
    Cs.Beatrix

    T. Klinika!

    10 hónapos kisfiam lassan 2 hónapja náthás, 2 hét megszakítással. Sokszor szívok le sűrű, fehér váladékot. Éjszaka köhög a hátracsorgó váladéktól. Most ismét jobban náthás és köhög. Azóta Fenistilt szedünk, semmi mást nem kaptunk. Érdemes felkeresni Önöket?
    Tisztelettel:Cs. Beatrix

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Beatrix!

      Nagyon jól teszi, hogy gyakran leszívja az orrából a váladékot. Akár egy-két óránként meg lehet ismételni az alapos orrtoalettet, hogy megelőzze a fül problámákat és kevesebb váladék csorogjon hátra a garatba mely köhögésre ingerel. Az orrszívást ki lehet egészíteni gyerekeknek készült orrcseppel, mely segít feloldani a váladékot. Érdemes beszerezni egy inhalátort és naponta háromszor öt-tíz percet inhaláltatni a kicsit. http://rextra.hu/termekek/Terapias_eszkozok/Inhalatorok_parasitok_legtisztitok?product_id=1045

  54. Válasz
    K. Tímea

    Tisztelt Klinika!

    Kislányom 16 hónapos, és mióta hűvösebbre fordult az idő, megint folyik az orra, több mint 2 hónapja. Hol jobban, hol kevésbé, de folyamatosan. Azért írom, hogy megint, mert tavaly ugyanígy szeptembertől június elejéig folyamatosan “beteg” volt, kisebb (1-2 hét) szünetekkel. Volt, hogy be is lázasodott (a 10 hónap alatt 4-szer), és június elején antibiotikumot is kapott. Idén szeptember közepén kellett volna megkapnia az MMR oltást, de a gyermekorvos addig nem adja be neki, amíg a náthájából ki nem kezeltük. A hagyományos kezelés (sós orrmosás, szívás, Cebion, Fenistil, CaKid, Nasivin, tobrexes orrcsepp) semmit sem ér. Most antibiotikumot szedet vele (pedig nem lázas!!!), de az sem ér semmit. Sőt, elkezdett köhögni, de a gyerekorvos nem akar köptetőt adni rá. Azt hozzáteszem, hogy erősen fogzik, és pár afta is megjelent a szájában, így az alvással is komoly gondban vagyunk, éjjel és nappal is. Nekem úgy tűnik, hogy az immunrendszere elég gyatra (van egy nagyobb tesója, ő alig volt beteg 5 év alatt, és a náthán is egy hét alatt túl van), azt kellene valamilyen formában erősíteni. Önök szerint érdemes-e egy fül-orr-gégészeti és egy allergológiai vizsgálatra elvinnem, vagy csak szerencsém van az első gyerekkel, és ez az állapot teljesen normális?
    Válaszukat előre is köszönöm.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Tímea!

      Biztos, hogy ez az állapot nem tekinthető normálisnak és elsősorban egy fül orr gégészeti kivizsgáláson kell részt vennie a kislányának. Egy alapos fül orr gégészeti vizsgálat után már többet tudnak Önnek mondani mi állhat az állandó panaszok hátterében. Az allergológiai vizsgálatokat legfőképpen hároméves kor felett célszerű elvégezni. Lehetnek allergiás tünetek és állhat is valóbban allergia már ilyen kis korban is a háttérben de ennek pontos vizsgálatához még nem elég idős a kislánya. Az immunerősítés egy nagyon fontos és lényeges eleme lehet a kezelésnek. Több immunerősítő is kapható manapság amely megfelelő lehet és érdemes elkezdeni. Az immunerősítéssel kapcsolatban érdemes konzultálni a gyerekorvossal is.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  55. Válasz
    S. Zsolt

    Tisztelt Ezüstfény Klinika!
    Torok fájással szenvedek kb.3-4 hete, a kezdeteknél az orvosom antibiotikumot irt fel tüneteim fejfájás,
    fáradékonyság,hőemelkedés ,orrfolyás és köhögés volt amik a gyógyszertől el is múltak.Csakhogy egy hétre
    rá ismét előjött a torokfájás de tünetek nem leszámítva a fáradékonyságot és egy kis torok viszketést.
    Tanácsát kérem, mit javasol.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt S. Zsolt!
      Fontos lenne tudni, hogy van-e még mandulája, mert a mandulában meggyűlő Detritus (mandulakő) okozhat viszkető, kaparó érzést a torokban. Ezt leszívással el kell távolítani és betadinnel kiecsetelni a helyét. Ez sajnos újra visszatér és szinte havonta kell eltávolítani. A másik lehetőség esetleg a reflux által feljövő gyomorsav is okozhat visszatérő torokpanaszt. Fontos lenne torokváladék tenyésztéssel megnézni, hogy maradt-e még a garatban baktérium, amit újabb célzott antibiotikummal kellene kezelni.

  56. Válasz
    sz.zsolt

    Jó napot 18napja zúg a fülem cavintonosinfúziotól rosszul lettem. Gyógyszertöl is. Tanácsát kérném.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt Zsolt!
      Többféle gyógyszeres kezelés is alkalmazható fülzúgás esetén. Több információra lenne szükség az előzményekkel kapcsolatban, mint például vannak-e vérnyomás problémái, szed-e valamilyen gyógyszert rá, van-e esetleg cukorbetegsége? Korábban is zúgott a füle és most “csak” erősödött? Ez mind olyan kérdés amelyeket tanácsos lenne egy szakemberrel megvitatni és elvégezni a szükséges vizsgálatokat. Ezt követően jöhet szóba a megfelelő kezelés kiválasztása. Felmerülhet egy idegsebészeti vizsgálat szükségessége is, fülzúgás hátterében gyakran állnak nyaki gerinc problémák.

    • Válasz
      H.László

      T. Doktórnő!
      Azzal a kérdéssel fordulnék önök . felé anyukám 91 éves az orra elvan dugulva . kiszáradva a nyálkahártyája ,a feje teteje lük-tet az egyik füle is bevan dugulva több esetben jártunk az sztk-ba Orr spait több fajtát használt + kenöcsöt semmi eredmény.
      Érdeklődöm ezt a problémát tudnák e orvosolni ?
      Köszönettel :Havasi László

      • Válasz
        Ezüstfény Magánklinika

        Kedves László!

        Természetesen ez esetben is igaz az, hogy az elmondottaknál sokkal több információra és leginkább egy kivizsgálásra lenne szükség ahhoz, hogy egyértelműen válaszolni tudjunk arra, hogy lehetséges a probléma orvoslása. Mikor jelentkeznek ezek a tünetek, az év egészében vagy van szezonalitása? Szaglászavar is társul a tünetek mellé? Mik voltak azok a Spray és kenőcsök melyekkel eddig próbálták gyógyítani édesanyját? Nehéz vizsgálat nélkül megfelelő tanácsot adni de sós orrspray és esetleg időnként inhalálást lehetne alkalmazni addig is míg személyesen is meg vizsgálnánk édesanyját.

  57. Válasz
    Tímea

    2 éves fiamnak szoktam tisztítani a fülét gyerek fülpiszkálóval már amennyire engedi. Tegnap belenéztem egy lámpával a fülébe de nagyon sok fülzsírt láttam még benne amit nem merek kipiszkálni, mert félek, hogy csak bentebb nyomnám. El kell vinnem fülészetre vagy van erre valami házi praktika is amit ilyenkor tenni kell? Köszönettel: Tímea

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      A fül alapvetően öntisztuló és kizárólag csak a fülkagylót szabad tisztítani, a hallójáratot nem! A hámsejtek ott vékonyabbak mint a test más területén, így könnyen okozhatunk sérüléseket a fültisztítás során és könnyen hallójárat gyulladássá alakulhat. Ezért a fül mélytisztítását bízzuk fül orr gégészre. Tessék belecsepegtetni babaolajat, hogy felhíguljon a fülzsír és ki tudjon folyni. Ezért nem kell fül orr gégészetre vinni a kisgyereket de ha ezzel a módszerrel nem jön ki, akkor érdemes.

  58. Válasz
    T.Ágota

    Tisztelt Ezüstfény Klinika!
    Érdeklőndék, hogy a rendelőben orrkagyló kisebbítést is el tudnak végezni? Konzultáltam már több orvossal és mindenki ezt javasolta de rettenetesen félek a műtétektől.

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Tisztelt T.Ágota!

      Igen, végzünk orrkagyló kisebbítést is! Amennyiben további kérdések felmerülnek a műtéttel kapcsolatban, hívjon fel minket telefonon és szívesen válaszolunk! Nincs mitől félni ez egy nagyon hálás műtét!

      Ezüstfény Klinika

  59. Válasz
    Bernadett

    Kedves Klinika! Kislányomat szeretném elvinni önökhöz fül orr gégészetre. Két napja köhög és az orra is dugul. Ilyenkor meg kell várni a teljes meggyógyulást, vagy így is el tudunk menni hallásvizsgálatra? Válaszukat előre is köszönöm!

    • Válasz
      Ezüstfény Magánklinika

      Kedves Anyuka!

      Ahhoz, hogy egy betegséget követően objektív hallásmérést végezhessünk minden esetben arra van szükség, hogy egy negatív státusz tudjunk megállapítani. Ez azt jelenti, hogy egy fül orr gégészeti vizsgálatot követően szükséges egy dobüregi viszonyok megállapítását segítő úgynevezett tympanométeres vizsgálat. Sok esetben a felső légúti megbetegedések szövődményeként a dobhártya mögötti dobüregi nyomás nem áll helyre így ez természetesen befolyásolja a középfül funkcionalitását és a hallásra is kihatással van. A hallásvizsgálatot megelőzően ezt a vizsgálatot szükséges elvégezni. Mivel a mérés nélkül szabad szemmel a dobhártya mögötti területet nem lehet objektíven vizsgálni így a mérés eredményétől függen végezhető el a hallásszűrés.

      Üdvözlettel:
      Ezüstfény Klinika

  60. Válasz
    L. József

    Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

    Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy a munkahelyemen kb 6 hétig egy kis raktárhelységben egy műszer volt nálunk amiben azbeszt is található volt(hogy kötött vagy nem kötött formában nem tudom).
    Pont ezután volt egy pár hetes felső hurutom(orrdugulás, köhögés, garatgyulladás (kp. vérbő garat) amiből aa tünetek megszűntek kivéve az utolsót, a garatom a tükörben nézve még mindig piros.
    Fájdalmam nincs, a nyelés nem nehéz csak piros de már 3. hete nem akar elmúlni.
    Az azbeszt miatt félek a gégerák kockázatától bár remélem nem szívtam be belőle(sajnos a klíma kb fél méterre “forgatta” a levegőt ettől a műszertől.
    Ön szerint van okom aggodalomra?

    Válaszát előre is köszönöm
    L. József

    • Válasz
      admin

      Tisztelt Érdeklődő!

      Szerintem a gégeráktól való félelme alaptalan.
      Lehetséges az arcüregből való váladékcsorgás izgathatja a garatot.
      Tessék orröblögetést végezni langyos sósvizzel és vizzel felhigított betadinnel gargarizálni.
      Üdvözlettel Dr.Árvai Éva

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük